8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiMafia şi rămăşiţele Statului. Cum arată planul distrugerii justiţiei

Mafia şi rămăşiţele Statului. Cum arată planul distrugerii justiţiei

fie câteva luni bune de când Sebastian Ghiţă a strâns relaţia cu fostul preşedinte Traian Băsescu atât de mult încât au ajuns se vadă şi de două ori pe săptămână, de regulă la Clubul Diplomaţilor. Au devenit clienţi obişnuiţi ai localului, ştie tot târgul de ei. Tot de luni bune, Traian Băsescu apare frecvent la RTV-ul lui Sebastian Ghiţă, noua maşină de luptă anti-binom alături de Antena 3. Din câte aud, Ghiţă a făcut înregistrările cu care încearcă un fel de şantaj asupra instituţiilor de forţă cu o zi înainte fugă de sub filaj, la sediul RTV. Spun şantaj deoarece modul în care sunt eliberate pe piaţă sugerează o tentativă de negociere cu sistemul: vom continua dezvăluirile dacă nu opriţi.

Un modus operandi asemănător am văzut la Elena Udrea în ianuarie 2015, când a lansat acuzaţii grave într-un interviu HotNews.ro la adresa şefului SRI, Florian Coldea şi împotriva Laurei Codruţa Kovesi.

În interviul amintit, Udrea susţine Ghiţă i-a făcutmulte confidenţedin interiorul sistemului, sugerând, la fel cum sugerează Băsescu şi Ghiţă azi, este dispusă verse tot. A făcut chiar o plângere la DNA arate nu se joacă. A spus atunci , la ordinul generalului Coldea, fostul ei soţ, Dorin Cocoş, i-ar fi dus 500 de mii de euro lui Ghiţă şi finanţeze televiziunea. A fost cea mai gravă acuzaţie pe care n-a putut-o dovedi nici până azi.

Azi a venit însă confidentul Ghiţă cu o continuare la povestea începută de Udrea, având aceleaşi ţinte ca Udrea şi Băsescu: Coldea şi Kovesi. Întruna din cele patru înregistrări date publicităţii, Ghiţă o acuză ar fi măsluit dosarul Vântu la fel cum “sistemul” ar fi făcut-o cu toţi ceilalţi moguli, Voiculescu, Sârbu sau Patriciu. Pe Coldea îl acuză ar fi avut cunoştinţă de toate acestea şi ar fi implicat în fabricarea dosarului lui Adrian Sârbu. La fel Udrea acum doi ani, nici Ghiţă nu prezintă vreun capăt de probă, o dovadă cât de mică în sprijinul celor spuse.

În schimb, tot ca o formă de şantaj, întruna Ghiţă difuzează o înregistrare cu vocea lui Traian Băsescu. Întrebat dacă are “înregistrări cu toţi”, fostul preşedinte răspunde: “Coldea, doamna Kovesi, judecătoarea Camelia Bogdan. Ba, da vezi conversaţia când îmi spuneau îl luăm pe Mustaţă din complet. Da? Hai băieţi -l aruncăm în aer! Vreţi mi distrugeţi familia?”. Asta ar ţine loc de probă, dar tem tot a şantaj miroase. De acum, incendiul este total. Ghiţă se transformă din inamicul numărul unu, în eroul Antenei 3, pentru care şantajul nu este chiar ceva străin.

N-ar fi de mirare ca Ghiţă -l fi înregistrat pe Traian Băsescu cu acceptul lui, într-o regie gândită întruna din întâlnirile lor de la Clubul Diplomaţilor. Această variantî pare foarte probabilă judecând după reacţia şefului statului, care a confirmat autenticitatea înregistrărilor, spunând ele au fost făcuteîn cadrul unor discuţii private în ultimele luni ale anului 2016”, dar nu s-a arătat nici o clipă deranjat de faptul au fost date publicităţii.

Dacă la toate acestea adăugaţi episodul Black Cube, cucuveaua mov, scandalul plagiatului, chefurile din vie sau alte poveşti din culisele serviciilor secrete, care i-a avut drept ţintă tot pe Kovesi şi Coldea, într-o tentativă continuă de compromitere, aveţi o imagine ceva mai clară a unei acţiuni fără precedent, de tip mafiot. Oameni cu influenţă şi bani orchestrează vaste operaţiuni de intimidare, ameninţare şi şantajare a unor instituţii – cheie din stat. Iar dacă se confirmă Traian Băsescu a înregistrat în secret şefi de servicii, procurori şefi DNA şi judecători de la Înalta Curte în speranţa va surprinde ceva compromiţător, atunci vorbim despre “un stat mafiot”, exact cum spune fostul preşedinte.

Din păcate însă, cel care se comportă un veritabil capo di tutti capi este chiar fostul şef al statului. În treacăt fie spus, e bine Parchetul anchetează o posibilă influenţare a actului de justiţie. vedem dacă toţi cei de mai sus le vor spune procurorilor cum au măsluit, falsificat, inventat şi comandat dosare. Eu unul fi curios aflăm şi cu ce scop făcea Băsescu la Cotroceni înregistrări ilegale cu Coldea, Kovesi sau Bogdan, în caz n-a vorbit gura fără el. Pentru viitoarele memorii? Din plăcere? Sau poate din reflex, premeditat, un fel de poliţa de asigurare?

Această lungă campanie de denigrare a SRI, DNA şi a ideii de justiţie în general a început cu ani în urmă, fiind condusă în principal de personaje Vântu, Voiculescu, Patriciu sau Năstase. După 2014, când sistemul s-a întors inclusiv împotriva celor care l-au ajutat crească, în marea coaliţie împotriva justiţiei au intrat Băsescu, Udrea şi Ghiţă. Inamicii de ieri au devenit astfel aliaţi de conjunctură, având ca scop anihilarea sistemului care le pune în pericol libertatea şi banii câştigaţi din afaceri profitabile cu statul pe care tot ei l-au condus şi sleit.

Astfel, Băsescu, Udrea şi Ghiţă sunt dispuşi se prezinte mai nou drept şefii, complicii sau uneltele unui sistem pe care îl descriu fiind abuziv. Numai aşa mai speră convingă publicul ei înşişi ar fi victimele unor nedreptăţi. Fostul preşedinte acceptă joace în cele mai mizerabile scenete, se comporte ultimul şantajist în roluri distribuite de “mafiotul Ghiţă”, cum îl numea când era preşedinte. Doar în acest fel crede şi mai poate scoate protejată, fiica, ginerele şi nepotul din încurcături.

Marele beneficiar al loviturilor de baros aplicate în aceste zile în creştetul Sistemului este Liviu Dragnea, PSD şi toţi anchetaţii, condamnaţii şi borfaşii României. Cu toţii, au aşteptat atâţia ani eliberarea de “sistemsau la propriu, din puşcărie. Lui Dragnea îi vine mănuşă campania dusă pe RTV, B1 TV şi Antena 3, televiziuni care dezbat la nesfârşit pseudo-dezvăluirile lui Ghiţă sau răbufnirile fostului preşedinte Băsescu împotriva “binomului”. Această operaţiune de erodare a încrederii în instituţiile – cheie ocupă azi integral agenda publică. În loc vorbim despre calitatea îndoielnică a noilor miniştri, dezbatem dacă nu cumva Voiculescu, Sârbu, Vântu, Adamescu şi Ghiţă sunt victimele inocente ale unor abuzuri cumplite. Am uitat deja cu toţii cum au subordonat statul, şi asta cu doar câţiva ani în urmă. Desigur, sistemul a comis greşeli cu nemiluita, dar după războiul cu monştri de mai sus e uşor faci pe moralistul. De pildă, una din erorile evidente este a înlăturat un monstru – pe Vântucrescând alt monstru – pe Ghiţă.

În această atmosfera teribilă, în paralel cu mituirea populaţiei remarcată de Vlad Petreanu, Dragnea şi PSD îşi vor putea duce planul până la capăt. Acest plan este azi mai străveziu decât oricând şi debutează mâine în forţă cu acţiunea Avocatului Poporului. Ciorbea va ataca joi la Curtea Constitutionla legea 90, care împiedică un condamnat penal facă parte din guvern. Vor urmă apoi schimbări masive în legislaţia penală, anunţate deja public în programul de guvernare al PSD, unde nu găsim măcar un singur rând despre lupta anti-corupţie. Ministrul justiţiei, Florin Iordache, a spus deja o lege a amnistiei şi graţierii este de bun augur. Din câte aud, vor promova proiectul depus deja în 2012, care prevede amnistierea unor fapte pedepsite cu închisoare de până la zece ani. Se anunţă apoi o modificare substanţială a Codului Penal şi Codului de Procedură Penală. Va urma unificarea Parchetelor, ca metodă simplă şi eficientă de schimbare a Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA. Foarte posibil majoritatea PSD/ ALDE/ UDMR forţeze şi o modificare a Constituţiei, urmând un referendum fie organizat până în toamnă. În acest fel, arhitectura statului se va schimba din temelii.

Sebastian Ghiţă a preferat fugă şi piardă teoretic 13 milioane de euro, cât reprezintă cauţiunea, cel mai probabil în aşteptarea amnistiei promise de PSD.

Cred toate treburile murdare vor fi lăsate în sarcina guvernului Grindeanu, Liviu Dragnea urmând preia şefia executivului abia după ce sistemul va fi pus complet cu botul pe labe. Acum asistăm la ultima încleştare de proporţii dintre stat şi mafie. Şansele statului sunt mai mici, deoarece coaliţia intereselor nelegitime are majoritate în Parlament şi Guvern. Televiziunile de ştiri – cu două excepţiijoacă împotriva statului. De aşteptat ca o parte din servicii treacă de partea lor. De la CSM nu trebuie aşteptăm mare lucru.

Încă nu e clar cum se poziţionează Înalta Curte după plecarea Liviei Stanciu la Curtea Constituţională. Nici CCR nu e sigur va păstra o majoritate reformistă. Pe atât se mai poate conta: preşedintele Iohannis, câţiva oameni din CCR, o parte din DNA, o parte din SRI şi o mâna de oameni din presă. Aceştia au obligaţia meargă mai departe, lupte pentru a păstra tot ce s-a câştigat greu în ultimii zece ani.

Este de departe unul dintre cele mai grele momente pe care le traversează România după integrarea în UE din 2007, incomparabil mai dificil decât tentativă de puci din 2012 şi cu şanse minore de reuşită. A început un proces de restauraţie premeditat şi dificil de stopat. Publicul a avut posibilitatea evite la vot dezastrul care se prefigurează la orizont, dar a cam ratat momentul. Cei mai mulţi tem se vor lasă seduşi de cântecele de sirenă ale Guvernului, dispus -i cumpere indulgenţă cu bani cash. Dacă planurile PSD nu vor fi zădărnicite, România va deveni primul stat din UE croit după chipul şi asemănarea unor infractori dovediţi. Prima ţară europeană în care Mafia învinge rămăşiţele Statului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS