12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiDe ce a pierdut Ponta

De ce a pierdut Ponta

N-a fost un vot pro-Iohannis, ci un vot anti-Ponta din ficaţi. Candidatul PSD a pierdut deoarece şi-a umilit poporul, în toate felurile posibile. L-a minţit continuu, zi de zi, obscen, jignitor, până la exasperare. L-a furat cu toată cohorta lui de penali, l-a manipulat grosolan cu televiziunile de partid. În fine, Ponta şi-a batjocorit poporul deposedându-l brutal de ultimul bun: dreptul de vot. A fost suprema umilinţă, ultima aroganţă, picătura care a umplut paharul.
A condus ţara la televizor cu propaganda deşănţată şi a pus presiune pe ce a mai rămas din presa independentă, a ameninţat-o şi hărţuit-o în stil mafiot. A recreat o atmosferă sufocantă, mulţi s-au simţit iarăşi prizonieri în propria ţară. Am întâlnit destui oameni dispuşi să-şi ardă paşaportul, să renunţe la cetăţenie, să emigreze, să recurgă la gesturi extreme în caz că PSD şi Ponta ar fi pus mâna pe toată puterea în stat. A omorât speranţa, a ucis orice perspectivă.
Ponta şi PSD au ridicat un val de ură împotriva lor în doi ani de zile cum numai Traian Băsescu şi PDL au reuşit, dar din cu totul alte motive şi după ani buni de exercitare a puterii. Pe Victor Ponta nu l-a înfrânt economia, vreo criză grea cu tăieri abrupte de salarii sau prăbuşiri dramatice ale nivelului de trai, ci perspectiva infernală de a reveni la partidul – stat, de a ne închide într-o naţie scufundată în naţionalism stupid şi gol, la mâna unor penali mari şi mici. România a spus pur şi simplu NU căderii în trecut.
S-a ridicat un val împotriva lui Ponta dintr-o sumă de frici şi angoase. Frica de a lăsa ţara pe mâna unui impostor, groaza de a fi conduşi de un lider controlat de borfaşi, temerea că odată ce va lua toată puterea va instala un regim autoritar-mafiot, nesiguranţa că vom rămâne pe orbita occidentală, spaima atavică de ruşi etc. În fine, l-a învins prostia.
În lumea reţelelor sociale, nu mai poţi ascunde oamenilor adevărul fără ca minciuna să te coste scump. În special tinerii au organizat mica revoluţie a votului din noiembrie 2014. Ei, generaţia Facebook, au scos România în stradă la Cluj, Timişoara şi alte oraşe mari, în semn de solidaritate cu cetăţenii români din afara ţării opriţi să voteze în primul tur. Este generaţia care va mătura partidele actuale dacă nu se vor reforma profund.
Însă, dincolo de toate, oamenii s-au simţit profund umiliţi. I-au trecut lui Klaus Iohannis toate neajunsurile cu vederea, numai pentru a-i plăti cu vârf şi îndesat liderului PSD dispreţul, lipsa profundă de respect faţă de poporul său. Aşa a ajuns România să aleagă un preşedinte neamţ, la 25 de ani de la căderea comunismului, şi să-i întoarcă spatele unui candidat mândru nevoie mare că este român. Este o mare victorie a democraţiei.
P.S. Felicitări românilor din afara ţării, respect pentru tinerii care au organizat protestele în ţară. Aceasta a fost revoluţia lor. Revoluţia votului şi revirimentul democraţiei într-o Românie trucată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS