16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiBreasla care conduce din umbră România

Breasla care conduce din umbră România

Ştiţi acele liste cu „masonii care guvernează în secret lumea“? Listele astea ajung de obicei să circule prin tot internetul, răsar de te miri unde. Se fac emisiuni la televizor despre ele. Ei bine, lista de mai jos nu e secretă. Nu e ocultă. E clară. Adevărată. Publică. Şi ne dezvăluie, mai presus de orice îndoială, care este breasla care conduce România.
Cu toate acestea, o vom vedea foarte rar difuzată integral pe ecranele televizoarelor. Pentru că e potenţial periculoasă. Doar atunci când o pot contempla în întregime, oamenii devin conştienţi de amploarea fenomenului.
Aşa, făcută publică cu picătura, atunci când se mai confirmă existenţa unui nou membru pe această listă, declanşează în noi doar o senzaţie de oboseală. Eventual de plictis: „E, a mai apărut unul. Şi ce-i nou cu asta?“. Obişnuinţa de a trăi într-o ţară condusă de această breaslă ni se insinuează perfid sub piele.
Începem să nu mai observăm. Să nu ne mai pese. Ca atunci când ştim că trăim în nişte oraşe gri, înconjuraţi de blocuri murdare, dar remarcăm cât de urâte sunt doar când le vedem de undeva de sus, poate dintr-un avion: o pată de mizerie în mijlocul unui câmp alb sau verde.  
Aşadar, iată lista. Pe ea sunt patru miniştri, patru parlamentari şi patru primari. Toţi condamnaţi definitiv în ultimii ani pentru luare sau dare de mită şi pentru trafic de influenţă. Pe listă nu sunt trecuţi cei aflaţi încă în procesul judecării (destui) sau cei condamnaţi cu suspendare. Personal, am convingerea că acesta este doar vârful aisbergului. Dar e clar că nu mai vorbim doar despre nişte accidente, despre nişte cazuri izolate.
Adrian Năstase, fost prim-ministru – patru ani de puşcărie;
Relu Fenechiu, fost ministru al transporturilor – cinci ani de puşcărie;
Decebal Traian Remeş, fost ministru al finanţelor şi al agriculturii – trei ani de puşcărie;
Ioan Avram Mureşan, fost ministru al agriculturii – trei ani de puşcărie;
Gigi Becali, fost europarlamentar – trei ani de puşcărie;
Cătălin Voicu, fost parlamentar – şapte ani de puşcărie;
Dan Păsat, fost parlamentar – trei ani de puşcărie;
Vasile Duţă, fost parlamentar – cinci ani de puşcărie;
Antonie Solomon, fost primar al Craiovei – trei ani de puşcărie;
Mircia Gutău, fost primar de Râmnicu Vâlcea – trei ani şi jumătate de puşcărie;
Nicolae Mischie, fostul şef al judeţului Gorj – patru ani de puşcărie;
Cristian Anghel, fost primar în Baia Mare – doi ani şi jumătate de puşcărie.
E limpede: ţara mea este condusă de breasla hoţilor. Unii mai pricepuţi, alţii mai brutali, câţiva foarte inteligenţi, majoritatea agresivi ca şuţii care te buzunăresc în haită în autobuz. Sunt infiltraţi în cele mai înalte funcţii din stat, conduc judeţe şi oraşe cu sute de mii de locuitori şi instituţii care administrează banii adunaţi din taxele noastre.
Ţara mea este condusă de breasla hoţilor. Nu mai am nevoie de raporturile Comisiei Europene să-mi spună asta. Nu mai trebuie să mă uit la televizor pentru a afla asta. Pe lista de mai sus sunt oameni din toate partidele şi din toate regiunile ţării. Chiar dacă au gulere albe şi maşini scumpe trase la scară, tot hoţi sunt.
Sâmbătă, 1 februarie, un nou Cod Penal, mai blând, a intrat în vigoare. Printre efectele acestei noi legi se numără şi faptul că un criminal care a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru violarea şi uciderea unei fetiţe pe care ulterior a aruncat-o la gunoi a fost eliberat ieri din puşcărie după executarea a doar opt ani din pedeapsă (N.B.: pe restul îi va petrece într-un centru de reeducare).
Mulţi dintre cei aflaţi pe lista de mai sus au fost sau vor fi eliberaţi după executarea unei părţi reduse din pedeapsă. Legea e indulgentă cu hoţiile lor, deşi ei nu sunt iertători cu banii noştri.
Dragi profesori români, în ţara voastră legile sunt făcute de breasla hoţilor.  Dragi IT-işti români, în ţara voastră meseria de hoţ este cea mai bine plătită.  Dragi medici români, în ţara voastră păcatele breslei hoţilor sunt cel mai grabnic iertate.
Tu, cel care citeşti acum, breasla hoţilor este cea mai puternică şi bine organizată breaslă din ţară ta.  Ştiu că cele de mai sus nu sunt informaţii noi, dar voi lua lista şi o voi lipi în dreapta oglinzii din baie. Pentru că vreau să o văd în fiecare dimineaţă după ce mă trezesc. Şi în fiecare seară înainte de a merge la culcare.
Pentru că NU vreau să mă obişnuiesc cu faptul că trăiesc într-o ţară condusă de breasla hoţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS