17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiRăzboiul primarului cu craiovenii

Războiul primarului cu craiovenii

Sincer, nu cred că-i dusă. Are, cred, o mare problemă de atitudine. I-a spus cineva că golănia, tupeul şi schelălăiturile cu ochii ieşiţi din orbite ţin loc de acte administrative. Sigur a minţit-o.

La începutul mandatului, am invitat-o pe doamna primar să reluăm împreună „Fii Vocea Cartierului Tău!“, o acţiune care între 2006 şi 2011 a adus lunar autorităţile în dialog cu craiovenii. Condiţiile parteneriatului erau aceleaşi ca în trecut: costurile organizării sunt susţinute de Gazeta de Sud, singura obligaţie a primăriei fiind să participe la întâlnirile lunare cu craiovenii. Doamna primar ne-a refuzat, motivând că nu înţelege „ce câştigăm noi din asta“. Nu i-a păsat că aceia care pierd sunt craiovenii, care nu mai au prilejul unui contact direct cu autorităţile.

Am auzit că la o întâlnire de partid le-ar fi recomandat primarilor din Dolj să nu facă abonamente la Gazeta de Sud şi le-ar fi spus că va distruge economic ziarul, sfătuind firmele să nu dea reclamă în Gazetă, dacă vor să aibă o viaţă liniştită.

Se pare că am întrecut măsura când i-am deranjat interesele financiare, scriind despre simulacrul de licitaţii organizate de primărie. Din acel moment, doamna a început războiul pe faţă. A interzis angajaţilor din primărie şi regiile subordonate să discute cu redactorii GdS. Apoi a ordonat Poliţiei Locale să amendeze vânzătorii volanţi de ziare, care trăiesc din această activitate şi pentru care GdS plăteşte impozite.

Acum am auzit că în weekend a smuls isterică Gazeta din mâinile unui domn care o citea pe terasa de la intrarea în Parcul „Romanescu“. „Cum vă permiteţi să citiţi mizeria asta?“, ar fi strigat furioasă doamna primar mototolind ziarul.

Între timp, se visează urmărită, ascultată, înregistrată de SRI. Şi tot nu cred că e dusă. E numai puţin plecată pe un alt tărâm, unde părerea fraierilor nu contează. Doamna primar, Miss Craiova 2012, este sigură că poate face orice în ţara asta. Aşa au crezut şi Antonie Solomon, şi Adrian Năstase, dar fratele cel mare, DNA, este acolo sus şi ne iubeşte în felul lui.

Doamna Vasilescu nu înţelege că Gazeta de Sud este mai mult decât un ziar şi colectivul care îl scrie. Gazeta de Sud este, în primul rând, comunitatea care ne citeşte şi care, în mare parte, a ales-o pe Lia Olguţa Vasilescu în funcţia de primar. Doamnei primar nu îi place că tratăm subiecte semnalate de propriul ei electorat. Nu îi place că arătăm ce e greşit şi putred în administrarea urbei. Primarul Craiovei a pornit un război, dar nu împotriva GdS, ci împotriva craiovenilor. Primarul Craiovei preferă să conducă după voia propriilor muşchi, ca factor de competenţă supremă. Valorile supreme sunt superficialitatea, debandada şi dominaţia interesului de clan.

Conform celui mai recent Studiu Naţional de Audienţă, Gazeta este citită zilnic de 88.000 de olteni, iar pe internet gds.ro este accesat în fiecare zi de peste 30.000 de persoane. Doamnă primar, nu puteţi să mototoliţi câte ziare tipărim noi!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS