9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiSurprizele lui Mititelu

Surprizele lui Mititelu

Oficialii olteni vorbesc de noul sezon ca despre unul în care Universitatea vrea să facă performanţă, în care alb-albaştrii şi-au propus să atace titlul acestei ediţii de campionat. Noul director executiv al clubului, Dan Stălinescu, care se pare că vorbeşte acum în numele conducerii, afirma înainte să plece cu echipa în Austria că vom asista la schimbarea la faţă a Ştiinţei, că vor fi destule surprize plăcute în acest an. Nu a oferit amănunte, dar până la începerea campionatului mai este destul timp, o lună. Suficient pentru a se face transferuri de jucători, poate chiar vreun nou antrenor, cine ştie… Mititelu, care – destul de surprinzător pentru felul lui de a fi mereu locvace – tace de ceva vreme, îi lasă pe alţii să iasă la înaintare, cum se spune. Poate vrea să ia modelul lui Bucşaru de la Urziceni, care a tăcut şi a făcut, adică a dus Unirea Urziceni, un oraş mai mic decât Dăbuleniul nostru, în Liga Campionilor.
Ce surprize ar putea să ne ofere Mititelu în luna iulie, decisivă pentru a fi pregătiţi să atacăm, de pe picior de egalitate, granzii campionatului? Ar fi posibil ca suporterii şi ziariştii să poate urmări „live“ antrenamentele echipei, conferinţele de presă etc. de pe „sticla“ propriului canal TV Universitatea, un proiect vechi, dar care, se pare, va prinde contur în această vară. Ceea ce, trebuie să recunoaştem, este, în primul rând, o lovitură de imagine deosebită.   
Pentru a ataca însă titlul, trebuie să existe şi un lot capabil de o asemenea performanţă. Cei care au jucat în acest campionat, 2008/2009, au fost la un pas de o calificare în Europa League, iar acum au un an de experienţă în plus, au câştigat în maturitate şi omogenitate. Ar putea, deci, face un pas înainte în acest sezon. Totuşi, unii cunoscători ai fenomenului pretind că Ştiinţei i-ar mai trebui câteva plombe. A fost adus golgheterul Stelei de acum doi ani, Vali Badea, un jucător care a venit la Craiova pentru o nouă provocare şi care le-a promis suporterilor că vrea performanţă alături de olteni, respectiv cucerirea titlului.  
Mititelu nu este în concediu în aceste zile, se zbate pentru a oferi şi alte surprize suporterilor. Ţinta lui este FC Argeş, o echipă dezorientată din toate punctele de vedere şi pe care n-ar fi exclus s-o vedem jucând la toamnă cu CFR Gaz Metan Craiova, adică în Liga a II-a. Sunt zvonuri care vorbesc despre faptul că aducerea lui Ionuţ Badea ca antrenor principal la Universitatea ar fi încă de actualitate. Ca şi transferul unui grup de jucători din Trivale, în frunte cu internaţionalul Cristi Tănase, curtat de multe echipe, mai ales de granzii din Capitală. Ar fi lovitura verii pentru Craiova, dar aceste zvonuri nu sunt confirmate în prezent. Între timp, FC Argeş va efectua de astăzi un stagiu de pregătire tot în Austria, la Siegendorf.
Cine mai pleacă de la Craiova? Bornescu a primit acceptul conducerii, lui Gîngioveanu – chemat la raport luni în faţa conducerii Ştiinţei – i se pregăteşte ceva, iar despre Florin Costea se spune că n-ar pleca de la Universitatea. Că are oferte, că ar fi dorit şi în campionatul Spaniei sunt, probabil, doar vorbe de prin cafenelele rafinate ale Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII