11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiBezna şi Lumina Sfântă

Bezna şi Lumina Sfântă

De Sfintele Paşti, fariseii şi vameşii vieţii politice româneşti s-au bulucit prin biserici şi mânăstiri, pupând sfinte moaşte şi bătând cruci mari în faţa icoanelor, transpirând evlavios în faţa echipelor de televiziune şi a ziariştilor. Se vor fi luminat la minte şi, mai ales, la suflet politicienii noştri? Vor fi fost ei pătrunşi de Taina Învierii lui Hristos şi, precum prostituata din Evanghelie, vor fi fost cuprinşi de căinţă şi vor fi renunţat la faptele lor cele urâte, numite corupţie, hoţie şi minciună? Puterea lui Dumnezeu este mare, dar viaţa omului se clădeşte în libertatea cu care a fost înzestrat de Creator. Aşa că nu mă aştept la prea mari minuni printre politicienii români şi nici la apariţia vreunui ministru sau parlamentar care să-şi vândă jumătate de avere şi să împartă banii săracilor, iar celor de la care a luat pe nedrept să înapoieze împătrit, precum vameşul Zaheu.
Totuşi, ipocrizia cu care politicienii ne întâmpină la fiecare mare sărbătoare creştină a fost acum însoţită şi de un impertinent, chiar nesimţit ames-tec în treburile Bisericii, comis de domnul Gheorghe Flutur, preşedintele de culoare portocalie al Consiliului Judeţean Suceava. Ce şi-o fi zis onorabilul? Toate se cumpără, funcţii, suflete, bucăţi din ţară. Atunci, de ce să nu cumpărăm şi mântuirea? Având prin buzunare câteva zeci de mii de euro rătăcite, fluturele portocaliu de Suceava şi-a comandat Lumina Sfântă tocmai de la Ierusalim, transportată cu un avion special şi împărţită de politicianul moldovean tot aşa cum împărţea acum ceva vreme pachetele cu ajutoare şi cadouri pentru votanţi în campania electorală.
Încep a crede că lecţia pe care a primit-o Gigi Becali de la Dumnezeu nu a fost suficient de explicită. Politicienii noştri încă sunt convinşi că-L poţi cumpăra pe Dumnezeu, că poţi face o alianţă electorală cu Hristos până şi în Noaptea Învierii Lui. Gafa comisă de domnul Gheorghe Flutur, care a beneficiat de o nefericită şi neînţeleasă binecuvântare din partea Arhiepiscopului Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor, a jignit autoritatea Patriarhului Bisericii noastre şi a tulburat rânduiala din Biserică. Aşa se face că, în Noaptea de Înviere, în România au fost aduse două făclii cu Lumina Sfântă de la Ierusalim, una binecuvântată de Sinodul Bisericii prin Părintele Patriarh Daniel, alta – comandată „par avion“ de un politician rătăcit, însetat nu după Hristos, care îţi cere smerenie şi cumpătare, ci după faimă şi glorie omenească. Credincioşii Sucevei s-au bucurat, deşi mai cuvenit ar fi fost să se întristeze. A fost adus în Biserică un duh de dezbinare prin gestul necugetat al domnului Gheorghe Flutur. Mândria şi nu smerenia, dragostea de sine şi nu dragostea de Dumnezeu, dorinţa de a se arăta pe sine lumii, prin ziare şi televiziuni, iar nu dorinţa de a-L mărturisi pe Dumnezeu oamenilor au bântuit sufletul politicianului democrat-liberal.
Aşa cum trebuie să cerem clerului Bisericii noastre să nu se implice în viaţa publică altfel decât pentru a-L sluji pe Hristos, tot aşa trebuie să cerem politicienilor să nu se ames-tece în rânduiala Bisericii, depăşindu-şi calitatea de credincioşi mireni. Dacă un politician doreşte cu adevărat să fie mărturisitor al lui Hristos, atunci calea este mult mai simplă, deşi mai puţin spectaculoasă decât aducerea cu avionul a Luminii Sfinte de la Ierusalim. Să nu ucizi, să nu furi, să nu minţi, să nu opreşti plata lucrătorilor, să fii drept sunt doar câteva dintre poruncile pe care politicienii români autoproclamaţi creştini sunt chemaţi să le respecte.
Greu este paharul acesta pentru politicianul român. Decât să-şi împartă jumătate din avere celor săraci şi să înapoieze împătrit celor de la care a luat pe nedrept, politicianul român preferă să-şi vadă de corupţie, de minciună, de hoţie, iar de două, trei ori pe an, să se afişeze semeţ şi mândru prin faţa sfintelor altare, bătând cruci cu neîndemânare şi gândind pofticios la bairamul care îl aşteaptă la vila de protocol, mulţumit în nebunia sa, că şi de această dată Dumnezeu pare că i-a acceptat sponsorizarea şi că o nouă rată a fost astfel plătită pentru mântuirea sufletului său, un suflet de politician român, un suflet rătăcit în beznă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII