16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiMiroase a praf de puşcă!

Miroase a praf de puşcă!

„Muică, deja miroase a (…) praf de puşcă!“, aşa şi-a încheiat Andrei Vochin cronica meciului Oţelul Galaţi – Universitatea Craiova 0-2 în Gazeta Sporturilor. Corect, dar adaug: şi a praf de Liga Campionilor!
Oltenii sunt pe val şi dacă vor continua seria rezultatelor bune ar putea să prindă preliminariile Champions League! Craiova este la doar patru puncte de locul secund. Duminică, la Galaţi, Craiova a continuat „meciurile“ cu Farul şi CFR Cluj şi, în faţa unei echipe… neoţelite, „Tăvălugul“ nostru a înscris repede primul gol (min. 9), iar al doilea a căzut în mod firesc (min. 40). Cu 0-2 la pauză, scor considerat periculos, Ştiinţa a reuşit însă în repriza a doua
să-şi menţină rezultatul pe tabela de marcaj şi, lucru important, să nu ia cartonaşe şi să nu se accidenteze. Chiar dacă la Galaţi nu a jucat foarte spectaculos, cum o făcuse cu CFR Cluj, Universitatea a fost echipa pragmatică şi expresivă, ca să zic aşa. Oţelul? A (şi) dominat, dar nu a reuşit să ne pună probleme deosebite. Napoli continuă politica deja cunoscută, adică le dă şansă şi tinerilor să joace. Ar trebui spus şi dezvoltat subiectul trecut cam neobservat de mass-media, şi anume că tinerii care sunt în lotul Ştiinţei, cu mici excepţii, sunt produsul centrului de copii şi juniori din Craiova, că acolo se munceşte, iar afirmaţia nu este gratuită. Cred, de fapt, că selecţia s-a făcut în timp. Alt fapt de subliniat: acestor tineri li se dă şi şansă de Napoli, adică sunt folosiţi. În concluzie, Ştiinţa joacă din ce în ce mai bine, iar acest succes de la Galaţi le dă aripi oltenilor în derbiul de mâine cu Dinamo. Zic că mâine, pe „Ion Oblemenco“, va fi o dispută între cele mai în formă echipe ale momentului. Aş vrea o victorie împotriva „câinilor“, aş vrea ca jucătorii să nu intre pe teren cu presiunea ultimei victorii asupra lui Dinamo sau nu mai ştiu ce statistică. Şi, vorba lui Balaci, să joace cu plăcere, că restul vine de la sine!
N-am văzut meciul FC Argeş – Pandurii 2-1, nu pot comenta. Am înţeles că oaspeţii au avut şi neşansă. Au condus cu 1-0, dar gazdele şi-au revenit destul de rapid. Oltenii lui „Sorinaccio“ au ajuns pe locul 14, la egalitate de puncte cu alte două formaţii (Bistriţa şi Farul), lupta pentru supravieţuire anunţându-se tare de tot. Steaua nu joacă strălucit, aşa că mâine seară sper într-o victorie a „pandurilor“.
Ce s-a mai petrecut în wekeend? Dinamo a spulberat „mitul“ Rapidului (3-0), „Săpăligă“ a părăsit corabia Farului (Farul – Iaşi 0-3), Uhrin jr. a ajuns şomer din cauza presiunii jucătorilor de la CFR Cluj, iar Bistriţa, Otopeniul şi Mediaşul au pierdut la limită (cu Steaua, Unirea Urziceni, FC Braşov).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS