10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiFereastră către Europa

Fereastră către Europa

Gaz Metan Mediaş – Universitatea 2-5, un scor care ar trebui să ne scutească de comentarii. Craiovenii Ştiinţei au fost plini de energie, curajoşi şi de neoprit, cu alte cuvinte sclipitori. Ei au marcat cinci goluri, exact câte a încasat Timişoara de la Mediaş! Şi Timişoara, să nu uităm, este, de fapt, lidera reală a Ligii I. Mediaşul, echipă nou-promovată, n-a putut să facă faţă iureşului oltenesc, n-a mai găsit mijloace tehnice prin care să contracareze avântul Universităţii. S-o spunem pe a dreaptă, fundaşii Mediaşului au fost jaloane! Dacă am reţinut bine, Pustai, antrenorul gazdelor, a explicat înfrângerea prin diferenţa de valoare între cele două loturi: „Mediaşul are jucători de Liga a II-a, în timp ce Craiova are jucători de echipă naţională“. Trebuie remarcată întreaga echipă a Universităţii, dar aş vrea să subliniez jocul de excepţie al „metronomilor“ Florin Costea, Dorel Stoica şi Mircea Bornescu. Una peste alta, victoria este foarte, foarte importantă deoarece ne-a aruncat în lupta pentru accederea într-o cupă europeană. Altfel, am auzit că, la Mediaş, înaintea începerii meciului, crainicul stadionului i-a amintit pe toţi componenţii echipei noastre celebre, cea supranumită „Craiova Maxima“…
Pandurii – Vaslui 1-0. Ceilalţi olteni ai Ligii I, „pandurii“ lui Cîrţu, au obţinut şi ei o victorie preţioasă, au ieşit din zona tulbure a clasamentului, dar mai au destule emoţii. Locul actual, 12, nu este lipsit de griji, dar am încredere în tripleta „Craiovei Maxima“ – Sorin Cîrţu, Silviu Lung şi Mircea Irimescu -, în sensul că experienţa lor în antrenorat va găsi soluţia salvatoare pentru ca echipa Pandurii să nu mai coboare în zona „nisipurilor mişcătoare“. Miercuri voi fi la Târgu Jiu alături de alţi mari fotbalişti pentru unele festivităţi de la Pandurii şi astfel îi voi saluta „live“ pe coechipierii mei.
Derbiul din Banat, Timişoara – CFR Cluj 2-1: un meci care ne-a demonstrat că avem totuşi un campionat puternic, cele două echipe din provincie oferindu-ne o lecţie de fotbal. Ce aş putea să zic despre Steaua – Buzău 1-1? Las pe alţii să comenteze, nu mă mai interesează ce este în Ghencea sau Ştefan cel Mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS