10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Luna erorilor

Binecunoscut pentru „măiestria sa oratorică“, plină de citate memorabile, patronul Universităţii a avut un august în care a reuşit să destrame cam tot ceea ce susţinuse la preluarea echipei.
Luna erorilor a început fenomenal, dar în sensul rău al cuvântului. Nici un suporter oltean nu s-ar fi aşteptat ca un jucător al Ştiinţei să plece în Bucureşti. Precedentul s-a produs şi a avut în prim-plan „perla“ Olteniei, Ionescu ăl mare pornind pe calea transhumanţei. A aterizat în curtea clubului de mioare condus de altă figură de excepţie din fotbalul autohton, Gigi Becali, care imediat l-a ridicat în slavi că nu a făcut nazuri şi a acceptat orice i s-a propus. La cât de disperat era Andrei, era şi culmea să mai vină cu pretenţii!
Şi, în doi timpi şi trei mişcări, cu aprobarea de rigoare, Mititelu a dat cu piciorul promisiunii că nimeni nu o să mai plece în Capitală. Acest angajament era unul dintre marile sale atuuri faţă de predecesorii săi. Dar, cum îi stă bine unui oltean fudul din cale afară, Mititelu ne va demonstra în timp că „el a avut dreptate“, indiferent de rezultat.
A doua boacănă a făcut-o „Miti“ în momentul în care a declarat că „doar nu e nebun să nu ţină cu Steaua în confruntarea cu turcii lui Galatasaray“. Oltenismul i-a pierit din oase acestuia şi probabil la meci s-a costumat în roş-albastru pentru a-i face pe plac lui Gigel din Ghencea. Amuzantă declaraţie, cunoscându-se că patronul Ştiinţei îi dă afară de la antrenamentele echipei şi îi dojeneşte bine de tot pe cei îmbrăcaţi cu cea mai mică urmă de roşu.
Dacă aţi fi crezut că era suficient, acum două sâmbete, Mititelu şi-a pus şi suporterii în cap. Sau, mai bine zis, 5% din suporteri (ăia de sunt influenţaţi de forţele răului). Prezenţi la meciul cu Dinamo, fanii olteni au aflat ce înseamnă ca propriul club să-şi bată joc atât de ei, cât şi de istoria echipei susţinute. Pe lângă interdicţia acestora, Mititelu a ieşit după meci cu o declaraţie de o simpatie suspectă, proclamându-i pe „câini“ viitori campioni în Liga I. Da’ Rapidu’? Rapidul, domnule Mititelu, nu vă place? Pe ei nu-i lăudaţi? Măcar să fie tacâmul complet.
Ultima găselniţă a conducerii pare să fie construirea unui nou stadion. În timp ce „Ion Oblemenco“ mai are puţin şi ajunge o mare de bălării, cei ce deţin puterea fac planurile pentru „Tineretului“ sau cum s-o chema noua construcţie. Bine că în loc să avem grijă de ceva palpabil visăm la SF-uri. La ce ne foloseşte un nou stadion? Sau, mai bine zis, cui? Ce se alege de terenul de pe „Oblemenco“ şi de investiţiile făcute acolo?
Cert este că nimic nu-l poate opri pe actualul patron din gafe, deoarece nimeni din club nu are puterea să iasă în faţă şi să-i spună acestuia că greşeşte. Nimeni nu are curajul să îi reproşeze nimic şi aceasta, din cauză că politica acestui club a fost mereu bazată doar pe „laude aduse patronului“.
Aşa că să nu ne mire dacă toţi cei care o să criticăm erorile patronului, indiferent că suntem din presă, suporteri, oameni de fotbal sau pur şi simplu privitori, o să fim calificaţi drept „duşmanii echipei şi cei care vor răul Universităţii“. Şi asta, deoarece se poartă victimizarea şi e mult mai uşor să acuzi, decât să-ţi dai seama că greşeşti.
P.S. Pentru meciul cu FC Timişoara o să se încerce diverse intoxicări cu huligani şi duşmani imaginari care vor răul echipei. Disperarea lui Mititelu atinge cote de avarie, acesta realizând că greşeala din meciul cu Dinamo e iremediabilă. Posterele gratis nu au cum să aniverseze Ştiinţa. Ne-a aniversat Mitu în urmă cu două săptămâni, interzicând toţi suporterii Craiovei la ordinul şefului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII