16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiUniversitatea ar putea fi lider

Universitatea ar putea fi lider

Etapa care s-a încheiat luni seară a adus un lider surpriză, Unirea Urziceni, iar asaltul provinciei asupra Capitalei pare a fi la ordinea zilei în această ediţie de campionat: în primele cinci locuri sunt trei echipe din provincie. Luni, 1 septembrie, Craiova ar putea fi lider! Cum? Oltenii să bată pe Dinamo, formaţiile de pe locurile 1-3 să piardă (Urziceni, Rapid, Vaslui), Steaua să contabilizeze doar un punct, iar meciurile Oţelul – Vaslui, Poli Timişoara – Rapid şi Dinamo – Universitatea să se încheie cu un rezultat care să permită Ştiinţei să fie lider, probabil co-lider, adică alături de o altă formaţie. Este doar o variantă de calcul, ipotetică. Dar de ce n-am spera să se întâmple scenariul de mai sus?
Nu supralicitez ultimele evoluţii bune ale Universităţii, ci pur şi simplu cred în şansa echipei lui Napoli. Mulţi oameni de fotbal şi suporteri sunt destul de sceptici atunci când lecturează fel de fel de declaraţii ale finanţatorului Ştiinţei, uneori zâmbesc când acesta o mai ia pe arătură (mă număr printre aceştia, recunosc), dar Adrian Mititelu, optimist cum îl ştim, a reuşit să readucă speranţa în Bănie. Iarăşi recunosc.
Desigur, campionatul este lung, surprizele pot să apară la orice etapă. După jocurile bune din acest început de campionat, opinia multor specialişti şi foşti mari jucători ai Craiovei este că oltenii au potenţial de a urca printre favorite, adică de a se califica în cupele europene, dar ar putea la fel de bine să-şi taie singuri creanga, cum s-a mai întâmplat în Bănie. Dacă puştii lui Napoli şi conducătorii echipei vor avea capacitatea de a elimina automulţumirea tipic balcanică, atunci Ştiinţa are şanse să-şi realizeze obiectivul vizat şi visat.
Cel mai greu meci este următorul, acum cu Dinamo. În Ştefan cel Mare este mare fierbere, acţionarii au pus tunurile pe Mircea Rednic. Este clar că de rezultatul derbiului Dinamo – Craiova cam depinde viitorul lui „Strâmbu“ (cum i se mai spune lui Rednic), este foarte clar că oficialii din Ştefan cel Mare vor face totul pentru ca Dinamo să câştige. În acest context, cererea Universităţii de a fi arbitrată de străini este logică.
În această sâmbătă, în Ştefan cel Mare se înfruntă o echipă, Dinamo, cu un buget de 28 de milioane de euro (aşa a afirmat Vasile Turcu, unul dintre acţionari) şi alta, Universitatea, cu vreo trei milioane de euro sau dolari, nu ştim prea bine. Dar, ca şi la Cluj, nu banii joacă! Dintotdeauna, meciurile cu Dinamo au fost derbiuri, iar Craiova, indiferent de locul ocupat, altfel se mobiliza, altfel juca împotriva „câinilor roşii“. „Poate să te bată şi Mofleniul meu, dar dacă baţi pe Dinamo eşti mare, altfel se joacă un meci cu duşmanii de o viaţă ai Ştiinţei!“, zicea regretatul Petre Deselnicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS