24.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024

Copiii fac minuni

Etapa a cincea a adus lider pe Rapid, o echipă sponsorizată, conform inscripţiilor de pe tricourile giuleştenilor, în această etapă de… Electroputere (?!), în timp ce în Valea Roşie nu se mai vorbeşte despre fotbal decât din amintiri. Şi ceva promisiuni, că Taher şi alţii din tabara lui ştiu să promită. Oricum, destul de ciudată este această publicitate din meciul de duminică.
Universitatea – Oţelul 1-0. O victorie care a adus multă bucurie în toată suflarea oltenilor suporteri ai Craiovei, un meci care reaprinde flacăra speranţei cupelor europene. Prima repriză a fost destul de anostă, fără multe faze de poartă. Am urmărit pe viu acest derbi al echipelor din provincie şi se vedea clar că Ştiinţa îşi dorea enorm să câştige meciul, iar suporterii craiovenilor şi-au încurajat echipa tot meciul. A fost un obstacol, căldura mare, dar ambiţia gazdelor din partea a doua a întâlnirii a făcut din Oţelul un „metal“ moale în finalul celor 90 de minute de joc. Elevii lui Grigoraş, neînvinşi în primele patru etape, au mizat mai mult pe defensivă şi pe contraatacuri, dar cu Craiova nu le-a mai mers. Cum spuneam, după pauză, oltenii lui Napoli i-au dominat pe oţelari şi, împinşi de la spate de suporteri, au obţinut ceea ce şi-au propus: un gol, trei puncte şi iată-ne la două puncte de liderii Rapid şi Vaslui. Golul a fost înscris de un puşti, Găman, dar care demonstrează pe zi ce trece că merită să joace titular la Craiova. Victoria este preţioasă, de moral, a fost obţinută în faţa unei echipe pregătite de un antrenor (Petre Grigoraş) care ştie meserie; pe unde a fost a făcut treabă. Felicitări băieţilor, felicitări lui Napoli! Mergem acum în casa duşmanului de-o viaţă, Dinamo, un meci de meci, cu oltenii pe val, iar „câinii“ pe… jos.
Rapid – Dinamo 2-1. Dacă toţi cei 22 de „împricinaţi“ ar fi jucat conform declaraţiilor sforăitoare ale oficialilor celor două echipe, ar fi trebuit să asistăm la o întâlnire de Liga Campionilor. La declaraţii suntem cei mai tari, la „dans“ pe teren, mai greu. Rapid a câştigat corect şi pe merit, aş zice. Giuleştenii au arătat mai multă mobilitate în atac, iar jucătorii lui Peseiro, tehnici, au reuşit să întoarcă rezultatul, de la 0-1 la 2-1. După golul lui Bratu, gazdele au profitat de naivitatea din apărarea „câinilor roşii“ şi l-au învins de două ori pe Lobonţ. Rapid se anunţă o echipă candidată foarte serios la titlul din ediţia aceasta.
FC Vaslui – CFR Cluj 2-1. Campionii au fost învinşi de o echipă a gazdelor mai bună, ăsta-i adevărul. Victoria moldovenilor este fără dubii în faţa unei echipe, CFR Cluj, care parcă a uitat jocul! Dacă ardelenii nu se trezesc la timp, ce vor face în Liga Campionilor?
Gloria Bistriţa – Steaua 2-2. O partidă frumoasă; bistriţenii au jucat foarte bine, Steaua fiind surprinsă de jocul gazdelor. Lăcătuş a început meciul fără câţiva titulari, apoi i-a introdus în teren şi pe aceştia, dar degeaba. Gloria s-a dovedit o nucă tare, Bistriţa conducând cu 2-1 până în minutul 93! Şi numai şansa a făcut ca Steaua să plece totuşi cu un punct, oaspeţii marcând golul egalizator în prelungiri.
Gloria Buzău – Poli Timişoara 1-2. Buzăul, „lanterna roşie“, este „un melanj româno-portughez din care nimeni nu pricepe nimic“. Am citat dintr-un articol semnat de Alin Buzărin şi care reprezintă şi punctul de vedere al subsemnatului.
În „derbiul“ promovatelor, „nula la nula“, adică Gaz Metan – FC Braşov 0-0.
P.S. Meciul „veteranilor“, Ştiinţa vs. selecţionata Işalniţa, care trebuia să se dispute sâmbătă în nocturnă, nu s-a mai jucat, organizatorii de la Işalniţa suferind un accident de maşină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII