24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiUn egal cât o victorie!

Un egal cât o victorie!

Etapa a patra a adus … doi lideri, Oţelul şi Dinamo, la capătul unui weekend interesant şi cu câteva rezultate destul de surprinzătoare, Galaţiul şi Farul reuşind să producă supărare în tabăra Giuleştiului, respectiv în aceea a grânarului Moldovei, Porumboiu. Meciul care este considerat o surpriză este cel din Gruia, CFR Cluj – Universitatea Craiova 1-1. De fapt, acest 1-1 nu este nici un fel de surpriză, puştii lui Napoli fiind foarte aproape de victorie! Partida a fost frumoasă, fără durităţi pe teren sau în afara lui, mulţumindu-i pe toţi suporterii Ştiinţei. Ultimul meci al etapei, cel din Gruia, a consemnat un egal meritat pentru Universitatesa, rezultat care s-a potrivit şi cu declaraţia patronului Craiovei, absent de la acest meci de la Cluj. Ştiinţa a jucat în presing, punând mari probleme campionilor, mai ales la construcţie. „Ceferiştii“ portughezi au „aruncat“ mingi lungi spre careul nostru, deturnate cu destulă lejeritate de fundaşii olteni. Nu insist asupra fazelor partidei din Gruia, au fost probabil văzute la TV, sunt detalii suficiente şi în numărul de ieri al GdS, aşa încât închei comentariul felicitând băieţii pentru ardoarea cu care au jucat, dorindu-le baftă pe mai departe. Sâmbătă îi aşteaptă un meci dificil, Oţelul Galaţi fiind un fel de revelaţie a acestui început de campionat, cu nici o înfrângere până acum, cu acest golgheter Paraschiv, căpitanul gălăţenilor, plecat, reamintesc, din Oltenia (a jucat la Slatina).
Spre deosebire de evoluţia bună a oltenilor lui Napoli, cealaltă echipă olteană, Pandurii Târgu Jiu, a dezamăgit, fiind la a treia înfrângere consecutivă, FC Braşov – Pandurii 2-1. Oaspeţii au condus mai bine de o jumătate de oră, dar de la faza din care au înscris (minutul 3) nu au mai reuşit să-l deranjeze pe veteranul Stelea. Revelaţia returului din campionatul trecut, Pandurii, a ajuns o echipă de subsolul clasamentului. Trezirea! Este doar etapa a IV-a, campionatul este lung, timp de redresare este…
Oţelul – Rapid 2-1. Giuleştenii au fost deraiaţi de o echipă imprevizibilă, Oţelul, aflată, cum spuneam, în formă în acest început de campionat. Rapid nu a mai fost acea formaţie din primele trei etape, dar asta din cauza „macazului“ pus de elevii lui Petre Grigoraş.
Farul – FC Vaslui 1-0. Farul din Constanţa a luminat 90 de minute pentru o victorie, obţinută în condiţii deosebite – gazdele au jucat în zece oameni mai bine de o oră! Golul victoriei l-a marcat brazilianul care ne-a dat şi nouă o boabă, pe Extensiv, Gerlem. După ce portarul Vlas a fost eliminat, elevii lui „Săpăligă“ s-au apărat şi au avut în Curcă (introdus după eliminarea titularului) un goalkeeper inspirat, dar „marinarii“ au avut şi şansă, ce mai.
Steaua – FC Argeş 2-0. Gazdele s-au impus fără prea mari probleme în faţa nou-promovatei din Piteşti, au ratat şi un penalti; a fost un meci în care Bănel a dovedit că şi-a revenit. De altfel, Nicoliţă a demonstrat asta şi în meciul de la Istanbul. În rest, am notat aceleaşi declaraţii stufoase din partea finanţatorului argeşenilor, în timp ce echipa lui, FC Argeş, a jucat „subţire“.
În restul meciurilor din această rundă s-a consemnat victoria normală a gazdelor – Gloria Bistriţa vs. Iaşi, Unirea Urziceni vs. Gaz Metan, Poli Timişoara vs. Otopeni, Dinamo vs. Buzău.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS