10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiCraiova, la un nou început

Craiova, la un nou început

Mai sunt doar patru zile până la debutul Universităţii în noul sezon intern, ediţia actuală anunţându-se la fel de aprigă ca şi cea încheiată cu victoria provinciei, CFR Cluj reuşind eventul campionat-cupă după 17 ani de la reuşita Craiovei în 1991. Granzii Capitalei, cel puţin declarativ, anunţă că echipei CFR i se va face un marcaj strâns, astfel încât titlul să reajungă, conform tradiţiei, iarăşi în Bucureşti. Dacă ar fi să ne luăm după achiziţiile făcute, cât şi după experienţa căpătată în sezonul precedent, echipa din Gruia pare favorită şi în acest campionat.
Ce trebuie să demonstreze Universitatea în sezonul care începe? Totul, pentru că e nevoie ca suporterii să nu mai fie amăgiţi doar cu promisiuni şi declaraţii, aşa cum s-a întâmplat în ultimele două campionate. Se poate cu aceleaşi şi aceleaşi personaje? Ar trebui să se poată, peste echipă a mai trecut un sezon greu, puştii s-au mai călit, iar Nicolo Napoli pare să-şi facă o carieră în România într-un campionat care începe să conteze. Totodată, secundul Gane va trebui să scape de catalogarea destul de ironică a unora, „translatorul lui Napoli“, uitându-se faptul că Jerry a jucat şi învăţat meserie la Craiova în primul şi primul rând, apoi la echipe din Spania, Elveţia, Germania.
Universitatea râvneşte la masa vipurilor, e normal să fie aşa, iar declaraţiile finanţatorului Adrian Mititelu, unele destul de surprinzătoare, par a anunţa totuşi un nou început. „Sunt mai optimist ca niciodată şi cred că vom avea un cuvânt greu de spus în noua ediţie de campionat“, a afirmat Mititelu pe site-ul clubului oltean.
Şi pe alte site-uri apar declaraţii optimiste. „La ora actuală putem învinge pe oricine! Ştiu că e o declaraţie optimistă, dar mi-o asum. Cred că Universitatea va termina în primele patru echipe ale Ligii I“, a spus finanţatorul Ştiinţei, după meciul de prezentare cu anodina echipă a Jiului Petroşani, pentru site-ul gsp.ro.
E o declaraţie marca Mititelu, aşa cum a făcut cu sutele de când a cumpărat brandul Universitatea, o afirmaţie care te face să zâmbeşti până la un punct. Deoarece în fotbal este posibil orice, iar tânăra echipă a Craiovei, acum dezinhibată şi, cum spuneam, mai călita, ar putea fi surpriza. Echipa-fanion a oltenilor se confruntă însă, chiar din start, cu câteva probleme, printre care cea mai importantă este aceea că oltenii vor juca probabil cinci meciuri de acasă fără spectatori, ceea ce contează enorm.
Până una-alta, important este momentul debutului, partida cu ieşenii ambiţiosului Ionuţ Popa trebuind să fie astfel pregătită şi jucată încât oltenii să contabilizeze primele trei puncte din acest campionat. Forza, Ştiinţa!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU