13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiProvincia a doborât Capitala

Provincia a doborât Capitala

S-a terminat. Titlul a ajuns la Cluj, cu toate intervenţiile lui Gigi Becali. Provincia a câştigat, în ciuda tuturor eforturilor Bucureştiului de a o doborî. Un punct de început pentru toate echipele care vor dori să triumfe de acum înainte.
Spuneam acum două săptămâni că nu credeam în titlul provinciei. Îmi pun cenuşă în cap şi mă recunosc învins. Nu credeam că un sistem corupt ce domina fotbalul românesc de o bună bucată de timp poate fi răsturnat. Felicitări echipei CFR Cluj, felicitări provinciei, felicitări tuturor celor care au susţinut o luptă ce până ieri părea sortită eşecului!
Cui i se poate datora acest titlu? Să fie banii de pe transferuri şi infrastructura foarte bună a CFR-ului? Să fie antrenorul Andone, care, datorită faptului că a activat la Dinamo, a ştiut tertipurile tipice Capitalei în luptele incorecte de până atunci? Să fie jucătorii străini ai trupei din Gruia, care nu au putut fi corupţi de propunerile indecente, la care majoritatea patronilor din Bucureşti apelează atunci când ştiu că le este greu să se impună pe teren? Nu ştim exact reţeta, dar ar trebui, repet, ca echipa CFR Cluj să fie un exemplu pentru toţi cei care vor să câştige campionatul. Liga I nu mai este o utopie pentru grupările din provincie.
De fapt, dacă stau bine să mă gândesc asupra relaţiei Capitală-campioană în fotbal, anul acesta, în marile campionate din Europa, doar Real Madrid şi Celtic Glasgow s-au impus. Era momentul să ne europenizăm şi noi pe partea numită fotbal.
Dar cine este adevărata salvatoare a actualului sezon? O să sune ciudat, pentru că respectiva echipă a fost cunoscută drept unul dintre marile simboluri de furt şi blat din istoria fotbalului românesc. Da, domnilor cititori, echipa care a salvat Liga I şi a adus onoarea, corectitudinea şi dreptatea înapoi la loc de cinste este nimeni alta decât Dinamo Bucureşti! Ironică situaţie cum hoţii de ieri au reuşit să fie salvatorii de astăzi!
De obicei, în industria alarmelor şi a sistemelor de protecţie, hoţilor celor mai buni, în momentul în care sunt prinşi, li se propune să treacă de partea celor corecţi şi să îmbunătăţească acele sisteme, pentru a nu mai putea fi sparte de alţi practicanţi în arta furtului. Cam aşa am putea interpreta şi ceea ce s-a petrecut în penultima etapă, care a decis acest final de campionat şi titlul. A fost nevoie ca o echipă maestră în toate modalităţile de a ieşi prima să spună STOP trupei lui Gigi Becali, care mai avea un pic şi îşi bătea joc de absolut tot ce era şi sfânt, şi uman pe lumea asta.
Crunt moment în care trebuie să-i mulţumeşti lui Dinamo că şi-a făcut datoria şi a învins pe teren o echipă stelistă, obişnuită să câştige mai mult în culise sau la comisii decât pe teren!
Cu bune şi cu rele, acest campionat s-a terminat corect. Au căzut patru echipe care au fost foarte slabe. Am scăpat de un „satelit“ şi salut pe această cale îngroparea Daciei Mioveni şi a lui Gigi Neţoiu. Ne bucurăm, „Sprâncenatule“, că ai un aşa de mare succes peste tot pe unde mergi. S-a terminat un sezon extrem de epuizant psihic pentru orice spectator care vedea fotbalul drept un joc în care cel mai bun se impune.
Felicitări şi pentru Universitatea Craiova, chiar dacă sezonul acesta nu a fost plin de satisfacţii. Poate la anul….
Şi o ultimă remarcă. La Cluj, primăria alocă sume destul de mari pentru fotbal, iar CFR a luat titlul şi va juca în Liga Campionilor. La noi când o să vedem măcar un semn de bine dinspre primărie?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU