15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiBănică, fii erou!

Bănică, fii erou!

În prima etapă din returul 2008, Universitatea joacă, în deplasare, cu liderul CFR Cluj, meci în care titularul postului de goal-keeper, Mircea Bornescu, este suspendat. După toate probabilităţile, antrenorul principal Nicolo Napoli va începe partida din Gruia cu Nicuşor Bănică în poartă, eterna rezervă a Universităţii, un portar, de altfel, talentat, dar care n-a avut şansă în ultimile sezoane fotbalistice. Sunt voci care îl ironizează pe Bănică, fiind de părere că lipsa de experienţă a acestuia va uşura „munca“ atacanţilor liderului campionatului, că ardelenii vor avea viaţă uşoară cu rezerva lui Bornescu între buturi. Cei care gândesc aşa uită că orice meci pleacă de la 0-0, că oltenii sunt totuşi jucători ambiţioşi, că Universitatea şi-a propus să facă o surpriză la Cluj.
Fac o paranteză pe care o consider necesară înaintea întâlnirii din Ardeal, de peste două săptămâni. La începutul lunii iunie 1991, înaintea rundei Diviziei A cu numărul 30, Universitatea Craiova era pe primul loc în campionat, cu patru puncte avans faţă de echipa de pe locul II, Steaua (pe atunci, o victorie în campionatul românesc era contabilizată cu două puncte). Pe 2 iunie, fostul „Central“ a găzduit meciul Universitatea – Jiul, „minerii“ fiind în subsolul clasamentului şi luptând pentru evitarea retrogradării, în timp ce oltenii lui Sorinaccio se pregăteau să îmbrace tricourile de campioni ai ediţiei 1990-1991, aşa cum fac acum cosmopoliţii jucători ai lui Ioan Andone. Antrenor principal al Jiului era fostul fotbalist al „campioanei unei mari iubiri“, Mitică Marcu, iar în lotul oaspeţilor se aflau şi doi jucători trecuţi prin curtea Ştiinţei, fundaşul Ion Sburlea şi portarul Florin Dumitru. Înainte de meci, aproape toţi craioveni prezenţi pe „Central“ îl ironizau pe Florin: „Patru boabe iei astăzi, cel puţin“! Şi Florin a fost eroul acelui meci, făcând minuni în poartă, partida terminându-se la egalitate, 1-1! Florin Dumitru a fost nominalizat în echipa etapei, iar acel meci a fost printre cele mai bune al lui, după o lună fiind chemat înapoi la Universitatea. Florin Dumitru este stabilit în prezent în SUA, la Las Vegas, iar în această săptămână îşi aniversează ziua de naştere, pe 13 februarie împlinând 40 de ani.
În meciul de pe 23 februarie, CFR Cluj – Universitatea, Nicuşor Bănică joacă rolul lui Florin Dumitru, ca să zic aşa. Bănică este conştient că partida din Gruia ar putea fi meciul vieţii lui, ceea ce îi şi dorim!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII