13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiDin ceaţă, spre coaste mai însorite

Din ceaţă, spre coaste mai însorite

Deşi Universitatea nu a avut anul acesta un parcurs prea bun în campionat, jucătorii săi au continuat să fie ţinte pentru trasferuri spre echipele din Capitală. Unul dintre cei mai doriţi fotbalişti din Bănie este Florin Costea, un jucător extrem de talentat şi cu un viitor de excepţie, după cum au spus antrenori cu experienţă, însă urmărit de ghinionul accidentărilor.
În ultimul meci, pe o ceaţă desprinsă din filmele de groază, Costea a marcat de două ori şi împreună cu Wobay a reuşit să evite un nou coşmar ce ar fi urmat în cazul altui rezultat decât victoria în meciul cu Buzăul. Florin este cel mai mediatizat din echipă, iar faptul că este febleţea patronului are şi avantaje, şi dezavantaje, pentru că şi Andrei Ionescu a fost văzut drept noul Ilie Balaci, pentru ca, în urma unor vise de mărire olandeze, acesta să fie exclus din lot câteva luni bune. Andrei a revenit până la urmă pe calea cea bună, însă un nou scandal care să-l aibă protagonist pe Costea l-ar bulversa şi pe cel mai optimist din staff-ul alb-albastru.
Deocamdată, Mititelu îl apreciază enorm pe atacantul său, iar o despărţire pare imposibilă. Însă, atât patronul, cât şi spectatorii trebuie să se ferească de o sufocare a acestuia, uneori aşteptările putând să fie înşelate şi de o pasă mai proastă, lucru comun într-o carieră de fotbalist. Iar atunci când această pasă o să-şi facă simţită prezenţa, Costea nu trebuie să fie blamat şi doborât de cuvinte rele, precum în meciul din cupă de la Târgu Jiu, ci trebuie încurajat şi motivat pentru a deveni cel mai bun.
De asemenea, posibilitatea unei convocări trebuie să ne dea de gândit. Deoarece, deşi este o şansă mare pentru un jucător şi o bucurie imensă pentru fanii Ştiinţei de a vedea un „leu“ la naţională, mintea unui tânăr poate imediat să o ia razna, iar pretenţiile să crească brusc şi să devină exagerate şi forma fotbalistului să fie afectată.
Considerat uneori egoist şi îndrăgostit de minge, Costea este unul dintre oamenii cu iniţiativă şi cu ambiţia de a dribla şi de a încerca pătrunderi verticale spre poarta adversă, lucru ce poate crea atât spectacol pentru tribune, cât şi spaţii pentru colegii săi. De asemenea, numărul 10 din echipă are şi multe pase de gol, fiind considerat în prezent, şi pe bună dreptate, cel mai valoros component de la Universitatea.
Dar cum un singur jucător nu este niciodată excepţional fără restul echipei care să-l susţină, trebuie ca Florin să conştientizeze că modestia este necesară, şi o proclamare a sa drept cel mai bun, i-ar aduce numai dezavantaje.
Despre problema stadionului am de făcut o singură remarcă: dacă o să fie refăcut, iar arena noastră o să arate ca un stadion normal, şi nu ca un Titanic scufundat, atunci felicitări conducerii şi încă o palmă pentru Primăria Leamna, căci, deocamdată, a Craiovei nu este sigur, după cum se comportă Solomon atunci când vine vorba despre Universitatea. Dar dacă mutarea la Caracal este doar din cauza războiului dintre patron şi primar, atunci ruşine ambelor părţi, pentru că vor îndepărta echipa de suporteri la propriu, din cauza acestui război stupid.
Felicitări pentru victoria cu Buzăul şi baftă în continuare atât echipei, cât şi lui Costea! Să dea Dumnezeu să continuăm cu victorii şi în meciurile din acest an şi să avem un Crăciun alb-albastru lipsit de griji!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII