12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiAdunaţi-vă forţele să bateţi UTA!

Adunaţi-vă forţele să bateţi UTA!

Tricolorii ne-au oferit sâmbătă o seară deosebită, învingând Belarusul, la Minsk, cu 3-1. Aş fi vrut să zic o seară magică, dar în prima repriză n-a fost totul aşa cum ne-am fi dorit. Piţurcă a făcut schimbări inspirate, în repriza a doua România jucând altceva, iar scorul final i-a menţinut pe tricolori pe prima poziţie a clasamentului Grupei G. Şi asta, de fapt, este ceea ce contează. Lui „Piţi“ i-a ieşit totul sâmbătă, Olanda impunându-se în faţa Bulgariei, aşa cum şi-a dorit selecţionerul. Acum, totul depinde numai de noi, iar meciul meciurilor pare să fie România – Olanda, dintr-o zi de 13, în octombrie. Nu trebuie să credem în superstiţii, ci în valoarea echipei noastre. Una peste alta, rezultatul din Belarus este foarte bun, iar în acest an băieţii trebuie să împlinească dorinţa lui Victor Piţurcă, aceea de a nu pierde nici un meci. Şi ar fi posibil, celelalte trei jocuri rămase de disputat după derbiul de pe 13 octombrie – cu Luxemburg şi Bulgaria (ambele în deplasare) şi cu Albania (acasă) – par a fi la îndemâna noastră. Un regret: nici un fotbalist de la Universitatea nu a fost convocat pentru aceste două partide, cu Belarus şi Germania (amicalul de mâine seară). Într-un fel explicabil prin rezultatele slabe obţinute în acest început de sezon, plus că în cazul lui Dorel Stoica a apărut şi acea poveste, destul de controversată, cu suspendarea din partea clubului. Îmi amintesc că, în urmă cu mulţi ani, şi prietenul meu Nicolae Negrilă a fost suspendat de club, dar a jucat, cu naţionala, pe „Wembley“!
Revenind la oile noastre, la campionat, acesta îşi reia întrecerile începând de vineri. În această etapă, a şaptea, este programat derbiul Steaua – Rapid, dar pe noi ne interesează derbiul de la Craiova, dintre „campioana provinciei“, Universitatea, şi UTA. Este un meci capital pentru olteni; ei chiar sunt condamnaţi să câştige, nu mai au voie să piardă puncte, mai ales acasă. Înţeleg că eroul din prima etapă, Ciprian Tănasă, ar putea să joace cu UTA, ceea ce este un lucru bun. Suporterii trebuie să fie alături de echipă; băieţii au nevoie de susţinere în aceste momente mai puţin bune pentru ei, adică sâmbătă seară tribunele stadionului „Ion Oblemenco“ trebuie să fie pline.
Închei prin a-i ura lui Ilie Balaci cele cuvenite de ziua lui. Poate face şi el cinste cu o… apă minerală. La mulţi ani, Ilie!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU