12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiIarăşi se îngroaşă gluma

Iarăşi se îngroaşă gluma

Vineri după-amiază, cu doar două ore înainte de meciul Universităţii cu Unirea Urziceni, TVR 2 ne-a oferit un regal fotbalistic de la… Craiova, respectiv minute bune din celebrul meci Universitatea – Bordeaux 2-0, din decembrie 1982, meci care a calificat „Craiova Maxima“ în primăvara europeană 1983 a Cupei UEFA. Aproape 50.000 de spectatori în tribunele „Centralului“, două goluri marcate de Ţicleanu şi Geolgău, printre învinşii lui Balaci et comp. fiind atunci Tresor, Tigana, Giresse…

Peste câteva ore, urmaşii „Craiovei Maxima“, cu inegalabilul Ilie Balaci în tribună, acum în postură de manager general, l-au dezamăgit pe „Prinţ“, lăsându-se urzicaţi de „celebrii“ Mehmedovic, Dănălache, Onofraş ş.a.m.d. Antrenorii olteni ai Ştiinţei 2007 au fost văduviţi de aportul a vreo şapte titulari, fiind astfel obligaţi să trimită în teren o formaţie aproape nouă faţă de ultimele partide, în care a debutat nepotul finanţatorului, Buşu. Paradoxal, dar Buşu, alături de eterna rezervă Bănică, nu au dezamăgit! Şi Buşu nu a costat cât acest modest Dilevski, ca să dăm doar un exemplu din transferurile tari ale verii la Craiova. Pentru că, tot ocolim subiectul, lotul actual nu este, deocamdată, de cupe europene! Aud că finanţatorul ar fi acuzat, printre altele, pregătirea făcută în această vară de Florin Cioroianu, deşi în urmă cu câteva săptămâni bune avea cu totul altă părere.

Ştiinţa a fost prinsă pe picior greşit pentru a patra oară consecutiv, iar gluma se îngroaşă. Cam aşa am început şi campionatul „negru“ 2004/2005: după etapa cu numărul 5, Craiova era pe locul 15, tot cu trei puncte, ca şi acum.

Umilinţă, neputinţă, degringoladă… Aşa ar putea fi caracterizat momentul actual din viaţa zbuciumată a Universităţii, meciul cu Unirea Urziceni, încheiat cu victoria meritată a elevilor lui Dan Petrescu, dezamăgind suporterii şi nu numai. Oaspeţii nu au strălucit ca în meciurile anterioare, dar Craiova a fost echipa care nu le-a pus probleme, oltenii fiind de nerecunoscut faţă de prima etapă. Atât fostul antrenor, Cioroianu, cât şi finanţatorul Ştiinţei ridică din umeri, luându-l în braţe pe „nu ştim care-i cauza“, deşi ei sunt primii care cunosc valoarea lotului faţă de pretenţiile şi obiectivele impuse.

Cum bine scria, de la Londra, Traian Ungureanu, Craiova rămâne locul unei mari tradiţii în fotbalul nostru şi probabil a celei mai bune echipe româneşti, dar astăzi, „campioana unei mari iubiri“ riscă să devină „Craiova, campioana unei mari umiliri“. Ilie Balaci ar putea curma această situaţie implicându-se direct în pregătirea echipei şi cerându-i patronului să mai aducă fotbalişti. Este doar o opinie, nimic altceva. În rest, să fim alături de echipă în aceste momente dificile, băieţii, cu unele excepţii, nu au mare vină pentru tot ce se întâmplă din 2004 încoace…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII