5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiDezastrul alb-albastru

Dezastrul alb-albastru

Pandurii Târgu Jiu – Universitatea Craiova 2-0 şi scandalurile au reapărut în Bănie. Şi de data aceasta, pe bună dreptate, deoarece aşteptările au fost destul de mari de la actuala echipă, iar până acum, în afara meciului cu Farul, jucătorii Ştiinţei au dezamăgit.
Programul competiţional a fost ideal, primele cinci jocuri părând să avantajeze Universitatea, însă, după ultimele evenimente, este foarte posibil să adunăm doar trei puncte după cinci etape. În plus, jocul lasă de dorit, în afară de Florin Costea, restul părând dezinteresaţi total sau în imposibilitatea de a reuşi mai mult.
Jocul de la Târgu Jiu a fost picătura care a umplut paharul, cel mai prost meci al Ştiinţei de ceva timp şi poate cel mai urât de până acum din campionat. Un mare merit pentru „spectacol“ l-a avut şi Alexandru Tudor, care nu a lăsat trei minute cursive, fiind mai preocupat să fluiere tot felul de faulturi imaginare, sporind şi mai mult nervozitatea şi tensiunea meciului.
„Pandurii“ au câştigat meritat, iar Cioroianu a intenţionat să-şi dea demisia, după un joc în care a greşit aşezarea în teren, sistemul său 4-4-2 fiind un dezastru, cu Velcovici şi Rose călcându-se pe picioare pe partea stângă, Baird şi Prepeliţă ieşiţi total din formă, iar Dina, aerian ca în vremurile bune.
Mititelu nu i-a acceptat demisia antrenorului şi i-a scos drept ţapi ispăşitori pe D. Stoica, Gărgălie, Săceanu şi Dina, pe care i-a acuzat că au dorit „să-l sape“ pe Cioroianu şi i-a exilat la echipa a doua pe termen nelimitat.
Lucrurile par asemănătoare vremurilor negre de la sfârşitul mandatului lui Fane Stoica, şi atunci părând tot o revoltă a jucătorilor, însă acompaniată de complicitatea lui Mititelu, care îl dorea pe „Mourinho“ afară. Poate dacă s-ar fi luat atunci unele măsuri, alta era situaţia în prezent, iar bisericuţele din lot, pomenite de Mititelu, nu ar fi existat.
În lotul alb-albastru există o stare de tensiune foarte mare, butoiul cu pulbere fiind pe cale să explodeze iarăşi, dar, de data aceasta, un pic surprinzător, deoarece majoritatea fanilor nu s-ar fi aşteptat la un asemenea dezastru atât de repede.
Nici Mititelu nu ştie exact cum să procedeze pentru a remedia situaţia şi a ales să facă anumite modificări atât în echipă, cât şi în organigrama clubului. Ilie Balaci e noul manager general şi poate prin caracterul său ambiţios şi de luptător să redreseze corabia şi să o luăm pe drumul cel bun.
Viitorul rămâne incert, cu o umbră pesimistă, după cele întâmplate, iar rezolvarea este departe şi nu implică schimbări de patroni, cum au vehiculat unii. O să trăim şi o să vedem, dar în cupele europene nu mai crede prea multă lume. Mare păcat, dar nu putem spune că e o situaţie inedită în jurul Universităţii, deoarece trăim într-o zonă pusă pe scandal şi pe dezbinare, decât pe ceva constructiv şi folositor tuturor.
P.S. Vorbeam în articolul trecut despre sclavia existentă în fotbalul românesc, iar Gigi Becali a demonstrat din nou că, şi dacă eşti Hagi, tot sclav la patron rămâi în clubul său. Poate ar fi indicate nişte „atenţii“ de la Zmărăndescu pentru „hahalera“ de Gică, să nu mai iasă pe viitor din cuvântul „marelui Gigi“, că doar el este patron şi dacă vrea cumpără şi ştiinţa asta numită fotbal, pentru că în ţara asta totul e posibil când ai bani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS