14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiContest, deci exist

Contest, deci exist

În ziua de azi, în lumea fotbalului românesc există o modă de a contesta patronul echipei favorite. Fie că protestele sunt întemeiate pe lucruri destul de grave, precum trădarea lui Becali şi conflictul cu galeria Stelei, fie din teribilism, fie din interese personale, aceste „războaie“ se îndreaptă către finanţator şi se resfrâng asupra echipei.
Săptămâna trecută, am fost martorii primului comunicat din această vară al brigăzii Blue Lions, îndreptat împotriva lui Mititelu şi a campaniei de achiziţii făcute de acesta. Gazeta de Sud a preluat şi publicat comunicatul şi toată lumea a sărit ca arsă, că iar cotidianul craiovean vrea răul echipei, uitând probabil că presa trebuie să prezinte toate părerile pentru a promova obiectivismul şi imparţialitatea în difuzarea informaţiilor. S-a uitat şi despre războiul Ciucă – Mititelu, de la care a pornit comunicatul respectiv, şi toată lumea a preferat să-şi orienteze ura către „duşmanul patriei olteneşti“, Gazeta de Sud.
Dar, ca să revenim la ceea ce a născut din nou gălăgia în Bănie, observăm că Blue Lions contestă, pe lângă alte lucruri exprimate în comunicat, campania de achiziţii a Ştiinţei şi afirmă despre Prepeliţă şi Tănasă că nu au faţă de Universitatea şi că nu pot să aducă performanţa pe care o doresc suporterii. De asemenea, în comunicat se mai menţionează că brigada Blue Lions nu crede că Universitatea se poate ridica din mediocritate, având în vedere că aceste două achiziţii provin de la o echipă retrogradată şi că majoritatea fanilor alb-albaştri gândesc la fel ca ei.
Ceea ce nu realizează însă Ciucă şi brigada sa este că ex-piteştenii fuseseră ochiţi de cluburile din Bucureşti şi că s-a reuşit prin aducerea lor adevărate bombe, pe care nimeni din Capitală nu s-ar fi aşteptat să le vadă tocmai din partea Universitaţii, o echipă „mediocră“ revenită numai de un an în Liga I.
De asemenea, trebuie precizat că, probabil, nici transferurile unor jucători precum Tibi Bălan, Dacian Varga, Gabriel Apetri sau Ovidiu Herea nu ar fi acceptate de Blue Lions, având în vedere că primii doi sunt fotbalişti de divizia B, iar ceilalţi au retrogradat, la rândul lor, anul acesta. Să-l avertizăm şi pe Gigi Becali pentru neinspiratul transfer al lui Bicfalvi la echipa din Ghencea?
Poate în viziunea contestatarilor Mititelu ar trebui să-şi orienteze atenţia către jucătorii Vasluiului, Urziceniului sau Ceahlăului, deoarece aceste echipe au rămas în prima divizie. Părerile fanilor sunt contrare celor de la Blue Lions. Aceştia vor performanţă, ca toată suflarea oltenească, dar sunt alături de echipă şi contestă acest comunicat, negăsind, de fapt, scopul pentru care a fost emis. Se bănuiesc interese ascunse ale lui George Ciucă, acesta fiind de mult timp în conflict deschis cu Mititelu.
O singură întrebare rămâne de pus celor de la Blue Lions şi celor care aşteaptă pasul greşit pentru a crea scandal: Ce o să facă dacă Universitatea o să obţină o performanţă, anul acesta cu lotul actual? O să-şi ceară scuze pentru comunicatul dat? Probabil că o să curgă multă apă pe Jiu şi multe lacrimi de supărare, însă aşa e la noi, la olteni, trebuie întotdeauna să se găsească unii care să-şi dorească să moară şi capra vecinului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII