16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiMai e mult până departe

Mai e mult până departe

Derbiul Olteniei s-a încheiat cu victoria Universităţii, antrenorul Cioroianu folosind aceeaşi echipă cu care a avut curajul să înfrunte Ceahlăul în acel meci decisiv de şase puncte. Şi care a salvat investiţia. Craiova, venită după două succese, s-a exprimat echilibrat pe tot parcursul jocului cu Pandurii, echipă care, deşi s-a remarcat în acest sezon în meciurile de pe teren propriu, a evoluat modest. Nu pot să nu remarc faptul că ambii antrenori şi-au dorit victoria (s-a văzut după aşezarea echipelor în teren), vrând totodată să arate cine este numărul unu în Oltenia la fotbal. În prima repriză, ambele echipe au jucat pe atac. Începutul a aparţinut Ştiinţei, care putea să marcheze prin Baird, dar sfârşitul a aparţinut gazdelor. Păcurar şi Liviu Mihai au irosit două oportunităţi foarte bune de a înscrie pe fondul neglijenţei de pe flancul stâng al apărării craiovenilor. Partea secundă, dominată de oaspeţi, a adus şi victoria la două goluri diferenţă, Universitatea arătând că este mai competitivă decât Pandurii. Acest lucru se datorează antrenorului Cioroianu, care a demonstrat că are curaj şi personalitate. De partea cealaltă, Neagoe nu s-a arătat surprins de jocul slab al unor componenţi de bază ai echipei sale, cât de evoluţia Universităţii.
Trecând la celelalte meciuri ale etapei din week-end-ul trecut, remarc victoria eroică a Clujului în faţa Rapidului (3-2). Un meci nul nu ar fi avantajat decât pe Steaua, aşa că a ieşit un joc spectaculos cu goluri multe şi răsturnări de rezultat. La final, CFR a rămas în lupta pentru locul doi, în timp ce Rapid s-a transformat în mărfar, pierzând orice speranţă la poziţia de Liga Campionilor.
După egalul de la Iaşi (1-1), Dinamo a câştigat titlul şi din punct de vedere matematic, în timp ce Steaua mai speră la locul secund după victoria de la Urziceni. Unirea lui Dan Petrescu a încercat să oprească echipa lui Olăroiu pentru ea şi pentru Cluj sau Rapid, dar nu a reuşit. Steaua are experienţă mai mare atunci când este vorba de meciuri decisive, chiar dacă a fost şi ajutată de centralul Tudor, care i-a făcut cadou un penalti.
Închei spunând că Universitatea trebuie să câştige meciul de astăzi cu Jiul pentru încă trei puncte care i-ar asigura liniştea deplină. Dinamo trebuie să-şi apere corect şansele în faţa Clujului pentru a arăta că este campioană pe teren, în vreme ce ardelenii trebuie să demonstreze în acest meci că sunt cu adevărat campionii provinciei şi că nu au ajuns întâmplător până aici. Tot în această etapă, Steaua este obligată să învingă Ceahlăul pentru a rămâne în cursa pentru locul doi, fapt ce ar rezolva şi ecuaţia ultimei retrogradate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS