12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiŞase puncte mari. Aştept derbiul

Şase puncte mari. Aştept derbiul

Urmărind evoluţia Universităţii în aceste ultime două etape, nu pot să nu remarc o creştere în jocul echipei şi parcă un pic mai multă ambiţie. Evoluţia Craiovei la Piatra Neamţ a rupt gura târgului. Am dat lovitura acolo unde ne puneam cele mai multe semne de întrebare, legate în primul rând de corectitudinea brigăzii de arbitri sau de incidentele ce ar putea urma după meci. Iată că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg. Am avut parte de un arbitraj de cupele europene şi de un comportament al gazdelor ca la un meci al echipei naţionale. Ştiinţa a câştigat cu 2-0 după un joc ofensiv, cu presing în jumătatea adversă. Universitatea a fost puternică şi în defensivă (chiar şi când a gafat, l-a avut pe Bornescu) şi a ieşit bine cu mingea din apărare. Drept dovadă şi marcarea celor două goluri, primul din combinaţie, celălalt din presing. După această victorie pot spune că i-am retrogradat pe cei de la Ceahlăul.
Trecând la meciul cu FC Naţional (1-0), a fost un succes venit pe un fond de oboseală acumulată după jocuri disputate la interval de trei zile. Craiova a încercat sâmbătă să aibă mai mult posesia, să alerge mingea, nu jucătorii. De aici a ieşit un joc atât cât a trebuit pentru o victorie la limită.
Schimbarea antrenorului a fost benefică. Echipa joacă mai ofensiv, parcă mai disciplinată tactic. Aşa că felicitări celor care au făcut această schimbare. Vă aduc aminte ce am scris înainte de a pleca echipa la Piatra Neamţ: că nu va pierde pentru că îl cunosc foarte bine pe antrenorul Cioroianu, un om bine pregătit profesional.
Felicitări antrenorilor, felicitări echipei! V-aţi salvat singuri de la retrogradare şi imi daţi speranţe pentru derbiul oltenesc ce urmează: Pandurii – Universitatea. Amândouă echipele sunt acum lipsite de griji şi de aceea vreu să văd vineri un fotbal adevărat. Exprimarea jucătorilor să fie pe măsura valorii lor şi, de ce nu, a zonei pe care o reprezintă. Presimt un spectacol agreabil atât pe teren, cât şi în tribune, că doar suntem olteni. Sunt convins că şi conducătorii vor fi mai modeşti în declaraţii, pentru a nu incita publicul. Că doar jucăm între noi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS