8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiNu suntem inca basci

Nu suntem inca basci

Trec direct la subiectul fierbinte al Olteniei, meciul de la Caracal, Universitatea – Pandurii, 2-2. A fost considerat un derbi, dar jocul propriu-zis n-a avut veleitati fotbalistice, asa cum am sperat. Au fost prezenti suporteri, oficiali ai celor doua combatante oltene, dar n-a fost acel spectacol de fotbal. Poate doar cele doua executii ale bosniacului Vranjkovici au insemnat, cum se spune, spectacol. In schimb, au fost altfel de spectacole, mai ales dupa meci! Având in vedere cum s-a jucat vineri la Caracal, rezultatul mi se pare echitabil. Ambele formatii nu au riscat foarte mult in defensiva, iar unele neputinte in joc cred ca au fost ca urmare a faptului ca in prima parte a saptamânii trecute au fost meciurile din cadrul 16-imilor Cupei României. Cei doi antrenori, Stefan Stoica si Eugen Neagoe, au cunoscut destul de bine jocul echipei adverse, au trasat sarcini de joc elevilor, iar spectacolul, cum spuneam, a avut de suferit. In „Orasul Minunilor“, arbitrul oltean Augustus Constantin a reusit, cu noroc, sa termine meciul fara vreo… minune, desi opinez ca in finalul meciului a cam gresit. Dupa parerea mea, lovitura de la 11 metri, din care Bornescu a marcat pentru 2-1 in favoarea Universitatii, a fost acordata cu usurinta. De asemenea, lovitura din care Vranjkovici a egalat in prelungiri, tot cu usurinta, a fost acordata. Este un punct de vedere doar.


Dupa meci, Eugen Neagoe a facut unele declaratii aluzive. Nu cunosc adevarul si nici nu stiu la ce a facut aluzie „Geana“, nici nu ma intereseaza. Un sfat as da: la fotbal trebuie sa folosesti orice mijloc pentru ca pe teren echipa ta sa invinga. Un milion de vorbe un ban nu fac! In editorialul meu de saptamâna trecuta, in gluma vorbind, scriam ca ar fi bine ca antrenorii sa dea cu zarurile un trei-trei. Nu m-ati ascultat, si ati dat un doi-doi, pierzator pentru ambele echipe, mai ales ca lupta pentru supravietuire in Liga I nu s-a incheiat pentru nici una dintre cele doua echipe ale Olteniei. Acest 2-2 a ajutat, indirect, alte echipe, aflate deja in subsolul clasamentului, echipe care insa au luptat si au câstigat puncte. Ma refer la meciurile UTA – FC National (1-1) si FC Vaslui – Ceahlaul (3-2).


Dinamo – Poli Iasi 5-0. A fost un fel de distractie cu public, cu adevarat un antrenament al dinamovistilor pentru meciurile din Cupa UEFA. Despre meciul Steaua – Unirea Urziceni, 3-0, as vrea sa subliniez faptul ca in prima repriza s-a vazut lipsa de concentrare a stelistilor. Probabil ca se menajau pentru meciul cu Real Madrid… Rapid – CFR Cluj 3-1. Nicio problema, doar sunt in familie! Si pentru Rapid a fost un fel de repetitie pentru meciul din Cupa UEFA. Inchei, urând celor trei echipe românesti – Steaua, Rapid si Dinamo – bafta in meciurile „europene“ din aceasta saptamâna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS