11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiDe prin lume adunate

De prin lume adunate

Nu am scris nimic despre Campionatul Mondial pentru ca nu vreau sa va obosesc cu filosofii despre cine si cum va câstiga titlul suprem. Turneul final este lung, in competitie sunt multe echipe. Normal si logic ca intre reprezentativele prezente in Germania sunt si tari cu echipe dezechilibrate, dar si tari care noua, ca nume, ni se pare ca nu reprezinta mare lucru, dar, când colo, totii jucatorii lor evolueaza in campionate puternice.


Meciurile le vedeti zi si noapte la televizor. Unele dinamice, chiar entuziasmante, altele monotone. Nu avem surprize mari in grupe, in privinta echipelor care se vor califica in optimi. Pot insa sa va spun, sau sa anticipez, ca in semifinale vor fi prezente echipele din Europa si America de Sud. Va surprinde Ecuadorul? Nu este singura echipa care a invins Brazilia in preliminarii? Vreau sa va spun câteva cuvinte despre fiecare formatie cu sanse de a trece de grupe.


Germania nu este inventiva, dar câstiga. Sta foarte bine la capitolul pregatire fizica.


Anglia are acelasi joc asezat ca si nemtii. Câstiga jocurile prin experienta sau datorita unor executii de exceptie. Suedia este o echipa muncitoare, serioasa, chiar merita mai mult decât a realizat pâna acum.


Olanda joaca slab, chiar mai slab decât a facut-o contra României, in preliminarii. Dar are sase puncte si este calificata in optimi. Argentina, la felul cum joaca, este indeptatita sa creada in câstigarea titlului.


Portugalia nu joaca extraordinar, dar are grupa foarte usoara. Mexicul, cu un joc spectaculos pe portiuni, va trece de aceasta grupa.


Italia a schimbat asezarea, este in sfârsit dinamica, dupa 20 de ani, dar se chinuie. Se va califica. Cehia este obosita si nu merita sa se califice, in schimb Ghana joaca spectaculos si trebuie sa treaca de grupe.


Brazilia este Brazilia. Daca nu poate prin joc colectiv, poate individual. Jucatorii pe care ii are in teren pot sa hotarasca de unii singuri soarta unui meci. In privinta Australiei, Japoniei si Croatiei, toate joaca un fotbal modern, dar, pâna la urma, cred ca se va califica ultima.


Despre Coreea de Sud credeam ca este departe de acest fotbal, dar a aratat ca merita sa se califice. Si Franta va trece de grupa, dar, la ce joaca in acest moment, nu ii prezic un viitor luminos. Nu se scoate nici macar cu valoarea individuala a jucatorilor. Pacat.


Spania nu are nici o problema. Joaca foarte bine. M-a surprins Ucraina, dar mai are timp sa arate ce este in stare. Nu trebuie sa ne plictisim pentru ca de acum incolo incepe Campionatul Mondial. Ramân in competitie fortele.


Din aceasta saptamâna isi incep pregatirile si cluburile oltene. O sa va tin la curent cu noutatile. Pâna atunci, atentie! La Craiova curg transferurile bomba, la Târgu Jiu se merge dupa principiul ori in A ori in B, in timp ce la Caracal este liniste si pace.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS