16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiTot Craiova e prima!

Tot Craiova e prima!

Luând-o in ordinea desfasurarii evenimentelor, as incepe cu acest supercomentat meci al românilor din prima mansa a sferturilor Cupei UEFA, Rapid – Steaua 1-1, o intâlnire spectaculoasa. De joia trecuta, dupa ultimul fluier al arbitrului acestui derbi românesc in Cupa UEFA, visez iarasi la fotbal adevarat, la galerii cu conduita, la antrenori civilizati in declaratii. In plus, foarte important, visez la finantatori bogati, care sa plateasca jucatorii pentru spectacolul din teren, finantatori care sa nu fie preocupati numai de vânzari de fotbalisti. Cam asa este acum la Steaua si la Rapid. Am spus ca visez fotbal… De fapt, mi-am reamintit ca Universitatea Craiova a fost de doua ori in sferturile de finala ale Cupelor Europene, fiind prima echipa româneasca in sferturile CCE, apoi in semifinalele Cupei UEFA. Tot Craiova e prima! Ce va fi poimâine la Steaua – Rapid? Un spectacol de gala, asa cum era pe vremuri pe „Centralul“ din Craiova….


A doua zi dupa acest Rapid -Steaua 1-1, a jucat si Universitatea noastra, tot in nocturna, dar in liga a doua, cu Astra (5-2). Oltenii nostri joaca bine si pe „intuneric“, nimeni nu-i poate opri din marsul spre Divizia A, nici macar curentu’ electric. Tot Craiova e prima!


Sâmbata dimineata, la Caracal City, gazdele s-au impus in ultimul minut al meciului cu Juventus si au adaugat astfel trei puncte in dreptul liniei lor de clasament, dar n-a fost un joc foarte reusit din partea baietilor lui Ungureanu si Negrila, prietenii mei. Nu joaca rau FC Caracal, dar, cum ziceam, n-au stralucit de asta data.


Ce as putea sa scriu dupa acest Minerul Motru – CSM Râmnicu Vâlcea 1-1? S-au petrecut lucruri oarecum normale intr-un fotbal balcanic ca al nostru, adica vâlcenii incearca sa contabilizeze puncte pe unde apuca.


Sâmbata la prânz, alti olteni au fost primii, ca sa zic asa. Pandurii Târgu Jiu, cea care reprezinta Oltenia in prima liga, a reusit, in sfârsit, prima victorie din acest retur fierbinte pentru Hizo si ceilalti „mineri“. Daca la fiecare meci mai lesina cineva, probabil ca „pandurii“ vor scapa de retrogradare!


Dinamo – Poli Iasi 1-1: initial, am crezut ca asistam la un scenariu modern, dar apoi mi-am dat seama ca nu-i asa. E bine ce s-a intâmplat pe „Stefan cel Mare“. Totusi, din acest semiesec cineva de la Dinamo a câstigat: Gigi Netoiu! L-a readus ieri la echipa pe „Flocea“ cel vestit…


Steaua a câstigat pe bune la Galati, in fata unei echipe, Otelul, care a jucat, in ciuda acestui 0-3, bine.


Poli Timisoara – Rapid 1-3. Banatenii au patit-o asa cum noi, cei din „Craiova Maxima“, am patit-o in meciurile cu echipele germane Fortuna Düsseldorf, Borussia Mönchengladbach si Bayern München. Sa ma explic: ca si Timisoara, si noi ne repezeam si voiam sa-i batem pe adversari, sa le dam repede doua sau trei boabe. Când colo, ne loveam de o echipa cu jucatori valorosi, cu experienta, asa cum a fost duminica seara Rapidul. Timisoarei ii mai trebuie timp. Chiar daca in lotul lui Hagi sunt jucatori cunoscuti, ei nu au câstigat nici un trofeu in cariera lor, asa ca, repet, trebuie rabdare. Nu se vede deocamdata valoarea intrinseca…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS