15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Prozatorul Mitrea

Ziarele, dar si televiziunile ne-au adus vestea neobositei activitati duse de Miron Mitrea pentru ca parlamentarii PSD sa nu mai plece din partid.


Pentru a opri dezertarile – de dezertari e vorba, ce mai incolo si incoace – Miron Mitrea, secretar general al PSD, are la indemâna un arsenal de mijloace.


Poate, de exemplu:


– sa duca o intensa munca de convingere politico-ideologica, menita a-i incredinta pe posibilii dezertori ca merita sa si mori pentru idealurile PSD;


– sa le dea gratis unul dintre volumele lui Ion Iliescu, volumul Revolutie si reforma, de exemplu, cu o dedicatie din partea autorului.


Lectura unei carti a parintelui-fondator, daca posibilul dezertor s-ar incumeta la asa ceva, ar fi in masura sa-l opreasca un timp in PSD.


Dintr-un simplu motiv. Lectura unei asemenea carti are puternice efecte de somnifer. Cazut in somn, respectivul n-are cum sa se mai inscrie in partid.


Secretarul general al PSD a lepadat cu brio aceste mijloace.


Potrivit depeselor de presa, Domnia sa a stat de vorba cu alti lideri de partide rugându-i sa nu-i primeasca pe dezertori, ca sa nu mai spunem sa nu-i mai tenteze.


Nu stiam ca Miron Mitrea face proza in timp ce desfasoara o vie activitate politica.


Domnia sa e asemenea unui comandant de cetate asediata din care o sterg la dusman rând pe rând ostenii aparatori.


Care comandant, pentru a opri desirarea apararii, da fuga in vale, la asediatori, si-i roaga sa nu-i mai primeasca pe dezertori.


Lasând gluma la o parte, din tot ce face PSD la ora actuala in numele a ceea ce s-ar putea numi rezolvarea crizei din partid, actiunile lui Miron Mitrea mi se par cele mai semnificative pentru buimaceala care a lovit conducerea.


La 16 ani de la Revolutie, liderii PSD n-au inteles ca forta unui partid nu mai consta in numarul urias de membri, primari si parlamentari. E drept, FSN mai intâi si PDSR mai apoi au beneficiat de puternice structuri locale. Acestea au fost insa mostenirea lasata de PCR. Si ca si in cazul PCR din ceausismul imbatrânit, structurile locale sunt anchilozate, incapabile sa se adapteze la dinamica vietii.


Din acest punct de vedere e de preferat ca PSD sa ramâna cu putini parlamentari, dar devotati partidului, decât cu multi parlamentari, devotati jeepurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII