21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Ambitii oltene

Toata suflarea Olteniei asteapta cu nerabdare incheierea acestei editii din Divizia B, seria a doua, acolo unde primele doua echipe clasate la sfârsitul turului, Universitatea Craiova si CSM Râmnicu Vâlcea, vizeaza promovarea in Divizia A. Daca acest clasament de la finalul anului 2005 s-ar mentine si la finalul campionatului, atunci Universitatea ar fi in Divizia A, dar si vâlcenii ar avea sansa de pe locul doi. Reaminitm, promoveaza si o echipa de pe locul doi din cele trei serii, câstigatoarea desemnându-se dupa un turneu de baraj. Daca si Pandurii Târgu Jiu reusesc sa ramâna in Divizia A, Oltenia ar avea, in premiera, trei echipe in prima liga! Repet, este o chestiune ipotetica, dar posibila. Aceasta premiera pentru Oltenia ar fi de bun augur pentru fotbalul din aceasta zona, oltenii fiind, cum bine zice antrenorul emerit Nicolae Zamfir, o specie aparte in fotbal, iar Universitatea un fel de Oxford!


Dintre cele trei formatii amintite ale Olteniei, doar una (Universitatea) are un singur finantator, celelalte doua fiind finantate de SNLO si USMO (Pandurii), respectiv Primaria Râmnicu Vâlcea (CSM Râmnicu Vâlcea). Chiar daca problema finantatorului ar parea pentru unii un amanunt nesemnificativ, totusi, stabilitatea financiara este atuul „number one“ in ceea ce priveste valoarea si stabilitatea lotului unei echipe, iar acest fapt se reflecta in rezultate.


Finantatorul Universitatii, desi recunoaste ca nu sta stralucit in acest moment cu lichiditatile, a declarat in repetate rânduri ca pentru acest campionat are asigurat bugetul necesar pentru repromovarea Stiintei in Divizia A. Celor care mai cârcotesc pe la colturi, ca n-ar fi la zi cu unele contracte ale jucatorilor (ultimul zvon, Salih Jaber!), patronul Adrian Mititelu le raspunde transant: „Nu-i nimic adevarat, sunt doar inventii ale presei, rautati…“.


Sa asteptam in liniste returul, sa fim atenti la „organizarea“ celorlalte pretendente la promovare si sa sprijinim cu totii Universitatea in drumul ei spre prima liga, acolo unde-i este locul. Bafta si celor de CSM Râmnicu Vâlcea si „pandurilor“ de la Târgu Jiu!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS