16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Cazul Mona Musca

Ca si Monica Macovei, Mona Musca e o rasfatata a presei. Nu a presei in general, ci a presei invadate de khmerii portocalii. Cauza simpatiei de care se bucura Mona Musca e asemanatoare celei care explica simpatia pentru Monica Macovei.


Amindoua stiu sa cultive micile si marile vanitati care nu lipsesc dintr-o presa pe cit de saraca, pe atit de complexata iobageste fata de boierii politici. Nu in ultimul rind, in simpatia cu care e tratata Mona Musca se regaseste si prestatia mediatica a liderului liberal. Nu stim nici acum ce a facut si ce a dres doamna ministru in cele sapte luni de cind se afla in fruntea departamentului. O cercetare mai riguroasa ar putea sa ne aduca surprize. Cum ar fi, de exemplu, constatarea ca teritoriul Culturii n-a beneficiat de nici o initiativa revolutionara. Chestia cu stimularea gustului de lectura in rindurile tinerilor s-a nascut moarta.


Stim, in schimb, ce a facut si ce a dres Mona Musca la televizor. Continuind cu brio cariera inceputa in anii de opozitie, doamna demnitar a fost un soi de Leonardo da Vinci al cabinetului Tariceanu. Am surprins-o pronuntindu-se in numeroase emisiuni tv asupra unor subiecte pe cit de felurite, pe atit de pitoresti: de la cota de marar in ciorba de potroace, pina la viitorul omenirii, in conditiile iminentului razboi intre civilizatii.


Simpatia excesiva de care se bucura Mona Musca a facut ca nimeni sa nu observe o ciudatenie. Vicepresedintele PNL l-a mustrat rau de tot pe Calin Popescu Tariceanu, pentru ca s-a razgindit in ce priveste demisia. Domnia sa a facut apel si la onoare, ceea ce a rupt chiote de extaz din penitele transformate in gitlejuri.


Numai ca premierul n-a spus niciodata ca va demisiona pur si simplu. A spus ca va demisiona pentru a deschide procedurile cerute de alegerile anticipate. Asadar, Calin Popescu Tariceanu a sustinut nu atit ca va demisiona, cit mai ales ca va organiza alegeri inainte de termen. Razgindirea nu vizeaza demisia propriu-zisa, ci demisia ca detonatoare a anticipatelor. O razgindire motivata, desigur, prin faptul ca atit inundatiile, cit si cerintele integrarii cer stabilitate.


Inaintea lui Calin Popescu Tariceanu, un alt fruntas al actualei puteri s-a ridicat impotriva anticipatelor, convocind drept argumente noile conditii interne si externe.


La o adica, premierul n-a facut altceva decit sa asculte de sfatul Monei Musca.


De ce mai e zgiriat atunci cu unghiutele?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII