12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiSuporteri si suporteri

Suporteri si suporteri

In vara aceasta, Universitatea schimba tot, divizie, patron, antrenori, jucatori. Poate chiar si suporteri, pentru ca destui si-au declinat deja disponibilitatea de a veni la ora 11.00 pe „Ion Oblemenco“. De parca rolurile s-ar fi inversat, echipa urmind sa revina in Divizia A pentru a-si reintilni suporterii, nu acestia sa o urmeze indiferent de esalonul in care evolueaza. Din pacate pentru acestia, nu s-a inventat pina acum conceptul „suporter de Divizia A“. Declinul treptat al echipei, care a culminat cu retrogradarea in Divizia B, a diferentiat citeva categorii de fani ai echipei din Banie, pe care ne permitem sa le remarcam.


1. Suporterii care iubesc echipa neconditionat si vin la stadion indiferent de divizia in care evolueaza, de perioada prin care trece, de conditiilor meteo, de pretul biletelor. Considera ca trebuie sa fie prezenti si la meciurile din deplasare si fac eforturi deosebite pentru a urmari cit mai multe dintre acestea. Majoritatea cred ca trebuie sa-si exprime parerea pe stadion fata de evenimentele care se petrec in viata echipei si sa ia atitudine fata de conducatori, antrenori sau jucatori in cazul in care acestia nu urmaresc interesele clubului. Sanse de a veni la stadion in Divizia B: 100 %.


2. Suporterii de vreme buna. In cazul in care echipa nu are rezultate, prefera protestul prin absenta. Totusi, sufera pentru culorile alb-albastre si apar precum ciupercile dupa ploaie in perioada in care echipa revine pe o panta ascendenta. Sanse de a veni pe stadion in Divizia B: 50 %.


3. Suporterii „de cafe-net“. S-au apropiat de Universitatea din lipsa de ocupatie sau pentru a fi la moda. Le parvin informatii trunchiate, actioneaza ca o „turma“, realizind prea tirziu ce se intimpla cu adevarat la club. De obicei, chiar daca sint ignorati de suporterii din prima categorie, au pretentia ca opiniile lor sint cele corecte si le expun pe diverse pagini de internet. Sanse de a veni la meciuri in Divizia B: 40 %.


4. Nostalgicii Craiovei Maxima. Traiesc indeosebi in zone din afara Olteniei, se hranesc cu performantele echipei „de aur“ a Universitatii. Specie pe cale de disparitie, in conditiile in care au trecut mai mult de doua decenii de la perioada de glorie a Craiovei. Pentru majoritatea exista doar Universitatea acelor timpuri si intre timp s-au apropiat si de alte culori, in functie de zona geografica sau de echipele „la moda“. Sanse de a veni la stadion in Divizia B: 0 %.


5. Suporteri de ocazie. Vin la stadion din patriotism local sau cind exista o emulatie data de performantele echipei. Pot fi vazuti in special la derbiuri. Sanse de a veni la stadion in Divizia B: 1 %.


6. Suporteri de interes. Tin cu Universitatea Craiova, dar urmaresc si o posibilitate de a profita de acest lucru. Stiu ca apropierea de „oficiala“ sau de unele grupuri de suporteri, pe olteneste „bagarea in seama“, le poate aduce profituri materiale sau pe planul imaginii. Sanse de a veni la stadion in Divizia B: 80 % (la Universitatea exista in permanenta scandaluri si interese).


Aceasta impartire a fanilor Universitatii se vrea a fi doar o constatare, fara a urmari vreun scop anume si nu este de necontestat. Orice asemanare cu persoane si fapte reale nu este insa intimplatoare. In functie de categoria in care se regasesc, suporterii vor cataloga acest demers drept: oportun, inutil, neinteresant, incriminator, o ancheta, un sondaj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS