10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Ori ei, ori noi

Luni, 7 februarie, dupa ce ne-au tinut in suspans de dimineata pina seara, procurorii din Craiova au anuntat cu mindrie capturarea unei eleve care comercializa adeverinte medicale false pe care le cumpara „angro“ de la un elev. In declaratiile facute presei, numele celor doi „faptuitori“ sint date explicit. Pe de alta parte, la solicitarea redactiei Gazeta de Sud pentru furnizarea unor informatii legate de returnarile de TVA „presupus ilegale“ aflate in cercetarea Politiei si Parchetului, raspunsurile sint stupefiante:


– politia ne trimite la Parchet pentru ca are dubii daca publicarea unor informatii legate de aceste cauze poate aduce sau nu „atingere asigurarii unor procese echitabile ori interesului legitim al partilor implicate“;


– Parchetul e ferm – „actele de cercetare din dosarele penale sint de interes personal pentru faptuitori si pot deveni publice numai dupa ce dosarele au fost solutionate“.


Ori ne cred timpiti, ori sint nesimtiti. Mare captura, mare facura procurorii doljeni. Niste copii prezentati ca inamicul public nr. 1. Rusine imi vine sa le zic, dar ei nu au rusine. In nesimtirea lor, marginita doar de spaga cotidiana, au gasit prilejul sa rupa gura tirgului. Stau dosarele stiva pina aproape de cer si ei nu se sinchisesc. De le-ar atinge ar curge praful din ele de-ar face silicoza instantaneu. Dar nu le ating, de parca le-au pus un lacat si au aruncat cheia.


Si-au permis sa pronunte numele unor copii care, cu flagrant cu tot, sint nevinovati pina la o dreapta judecata. In aceeasi zi, au tupeul sa raspunda la o solicitare a GdS ca numele celor implicati in returnarile de TVA nu pot fi furnizate pentru ca aceasta cauza nu ii priveste decit pe „faptuitorii“ implicati. De parca ar fi furat banii lor, nu ai nostri. E drept? Cum sa nu te gindesti atunci ca, pusi sa apere legea, procurorii ii inchid numai pe cei ce au furat o rata? Pentru ca aceia ce au furat tara sint intangibili fiindca au cotizat si, orice le-ai zice, iti rid in fata. Ca-s protejati! Si atunci nu iti vine sa crezi ceea ce se vorbeste, ca scaunul unui sef de politie a fost cumparat de un interlop cu trei miliarde? Ca un altul si-a ridicat casoiul de la Hanul Doctorului in trei luni numai din sponsorizari?


Am facut un pariu legat de discursul presedintelui Basescu, discursul unui om hotarit sa curme coruptia. Dar joaca in alt film. Din cel putin doua motive. In primul rind, a dat sase luni ca actualii sefi de institutii sa isi demonstreze competenta. Dar ei sint fie incompetenti, fie corupti, fie si una si alta. In al doilea rind, se prelungeste agonia nu a unui sistem morbid, caci el e bine mersi, ci a noastra, care platim in continuare mascarici care ne lucreaza. Omul e singur si vorbeste ca un poet, de aceea am pariat ca nu se va schimba nimic. Presedintele Basescu are o singura sansa sa cistige lupta. La fel ca in alegeri. Sprijinul popular. Daca noi, oamenii de rind, nu luptam, va fi invins. Sta in puterea noastra sa retezam tentaculele caracatitei. Hai sa o facem! Ciinele de la macelarie, de buna voie, nu pleaca. Ii trebuie o lesa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII