10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiDecit sa plinga mama...

Decit sa plinga mama…

Nicolae Mischie este cel mai cunoscut si mediatizat baron local. A fost retinut, arestat, eliberat si trimis in judecata. Imaginile cu Mischie incatusat mi-au lasat un gust amar. Nu il iubesc, nici macar nu imi place individul, de ani de zile tot scriem degeaba despre afacerile lui murdare. Dar trebuia judecat si abia apoi, daca era gasit vinovat, incarcerat. Nici nu s-a sustras urmaririi penale si nici pe picior de fuga nu parea. L-au luat ca sa vorbeasca, au zis ei, dar mai plauzibil ar fi ca l-au luat sa nu vorbeasca, pentru ca fostul jupin stie multe si multi ar putea intra la apa o data cu el.


Amenintarea sa, caci amenintare a fost, cum ca aceia care il ancheteaza au beneficiat de lucrari facute de denuntatorul sau ne duce direct la Clement Mocanu, omul care a construit, drept comision la contracte aranjate, vilele multor stabi gorjeni, si la mafia din jurul Societatii Nationale a Lignitului Oltenia. Stramutatii de lux si-au facut palate pe banii SNLO, nu numai in Tirgu Jiu, dar se pare ca si in Craiova, si in Bucuresti. Si acum il incuiem pe Mischie pentru incalcarea regimului armelor. Sa fim seriosi, altfel il vom vedea si pe Ion Calinoiu, actualul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, umflat pentru parcare ilegala.


Pe Constantin Nicolescu, seful Inspectoratului Judetean de Politie Gorj, nu il intreaba nimeni de sanatate, desi Mischie l-a aratat clar cu degetul. Campania anticoruptie purtata de corupti e doar o vendeta politica, ea nu va avea ca rezultat decit inlocuirea unei Familii cu o alta. S-a vazut clar la Craiova ca arestarea lui Boerica, facuta de bucuresteni, a fost singura solutie. Cum ar fi putut Codita, Mitran, Vilau, Dobrescu, Gulin, care au dat NUP dupa NUP, sa ii produca lipsirea de libertate? Puteau sa strice relatia prin care traiau mai bine si ei, si Familiile lor? Pare de domeniul paranormalului ceea ce vezi scris pe hirtie, solutii de Neincepere a Urmaririi Penale date in vaditul dispret al legii. Si nu ai ce sa le faci, ca ziarist nu poti decit sa astepti, sa induri, sa scrii, sa te rogi la Dumnezeu sa nu te intilnesti cu buldozerul in sufragerie…


Noi il credem pe cuvint pe Nicolae Mischie, asa ca am si inceput documentarea la ceea ce pare a fi cea mai mare afacere de coruptie din Oltenia. Stiu ca nu suna frumos, dar numai asa ne putem face meseria: daca dumneavoastra, stimati cititori, stiti ceva despre acest su-biect, sunati-ne! Legea ne permite sa pastram confidentialitatea sursei si nu vom avea decit de cistigat, vom trai intr-o tara mai curata, vom trai bine. Noi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU