16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiPentru ca e prea mult

Pentru ca e prea mult

Catre cotidianul Editie Speciala de Oltenia, in atentia domnului redactor-sef Mihai Firica

Dat fiind faptul ca articolul publicat in nr. 1163 de luni, 10 ianuarie 2005, intitulat „Aici sunt banii cititorilor GdS”, contine numai informatii mincinoase, publicate cu scopul de a aduce grave prejudicii cotidianului Gazeta de Sud si familiei mele, va rog sa inserati in editia de miine a ziarului Editie Speciala de Oltenia, urmatorul drept la replica:

Pentru ca e prea mult

Am indurat luni de zile atacuri calomnioase la adresa mea si a familiei mele, la inceput mirindu-ma ca se poate scrie ceva care nu are nici o legatura cu ceea ce am facut si cu valorile morale in care cred si pe care le promovez. Chiar daca am mari indoieli in legatura cu justitia paminteana, nu ma indoiesc de cea divina. Dar e prea mult. Si cel mai trist pentru mine este ca acei oameni care au semnat aberatiile stiu care este adevarul. Au lucrat ani de zile alaturi de mine si stiu nu numai ca nu am gindit vreodata sa conditionez aparitia sau continutul vreunui articol de avantaje materiale si ca nici nu am permis colegilor sa faca acest lucru. E cazul sa lamurim lucrurile.

Atit eu, cit si sotia mea, sintem ingineri. Ca fiecare om care vrea sa cistige o piine, am avut dupa 1989 diverse locuri de munca de care nu ne este insa rusine. Nu am venit in presa parasutat la Gazeta de Sud, ci am lucrat inainte la saptaminalul Conflict si la cotidianul Ziua. Pe parcursul existentei mele la Gazeta de Sud, al carei prim redactor-sef am fost, s-au schimbat nenumarate conduceri, dar aceasta nu are nici o legatura cu actiuni ale mele. Fie conducatorii au dat masura valorii lor, fie etape diferite de dezvoltare au impus nevoia unui management diferit.

Domnul Eugen Arnautu, ca administrator al firmelor GCP in Oltenia, s-a ocupat de nasterea si evolutia Gazetei de Sud, motiv pentru care patronatul i-a fost recunoscator. Dupa cum domnia sa poate sa spuna, pentru ca nu e secret, decizia de a parasi grupul de firme GCP i-a apartinut in exclusivitate si nu are nici o legatura cu persoana mea. Ca individ, nu am decit sa ii fiu recunoscator domnului Arnautu pentru ajutorul pe care mi l-a dat in viata. Dincolo de ciocnirile de idei inerente in activitatea de presa, nu am avut nici un conflict, niciodata.

S-a tot vehiculat ideea nenumaratelor spagi obtinute prin santaj de la diversi oameni potenti financiar. Oamenii acestia pot fi intrebati si veti vedea ca toate aceste acuzatii sint numai calomnii. Nu sufar santajul prin presa si nu sint facut pentru asa ceva. Pina la cazul Boerica, in care probabil o neintelegere m-a pus in fata unei intimplari penibile, nici nu a incercat cineva sa-mi ofere avantaje materiale pentru a actiona in vreun fel jurnalistic. Dar nici de la acest om nu am luat nimic si nici de la altcineva si fostii mei colegi stiu acest lucru la fel de bine ca mine, dar totusi mint. De ce?

Cred ca e o gluma ca ducem un miliard pe luna domnului George Constantin Paunescu. Ca administrator, m-as bucura sa fie atita prosperitate, dar inca nu e cazul. Actionarii firmelor din grupul Media Sud nu si-au incasat niciodata pina acum dividende, iar profitul a fost 100% reinvestit aici, la Craiova. Cea mai mare parte din profit s-a investit in construirea celui mai modern sediu de ziar din tara, in valoare de peste un milion de euro.

Averea familiei mele este o singura casa la care voi mai plati rate inca 30 de ani de acum inainte, si atit. Nu avem nici un autoturism propriu. Conturi in banci, nici atit. Autoturismele insirate in ESO sint proprietatea firmelor grupului GCP.

Daca ceea ce spun eu este adevarat, si stiti ca este adevarat, care-i sensul minciunilor?

Rugamintea mea este sa incercati sa realizati ca in jurnalism exista un lucru numit deontologie, pe care daca o calcati in picioare, nu mai ramine decit sa va apucati de altceva. Pentru ca, mai devreme sau mai tirziu, cititorul tot isi va da seama cine spune adevarul si cine minte. Si cu ce scop.

Adrian Voinea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS