21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Blazon compromis

„Vad ca si Universitatea se tine de prostii. Nu mai inteleg nimic. Clubul nu mai exista? Vad ca o Universitatea apare prin campionat si pierde. Asta ar inseamna ca totusi echipa mai joaca“. Asa mi-a scris un editorialist de la un cotidian de sport, intrebindu-ma despre evenimentele de pe Unirii 86, pe care el, din Bucuresti, nu le pricepe.

Nici noi! Sint multe intrebari la care suporterii si presa nu au primit nici un raspuns, sint destule zvonuri ca va exista o incertitudine financiara dupa alegerile din noiembrie, asteptindu-se implicarea celor care, in campania electorala, au folosit deseori sintagma „Universitatea noastra“. Printre toate aceste incertitudini, un lucru sigur exista: echipa este pe locul 14, cu un pasiv nelinistitor la „adevar“, iar duminica jucam pe terenul altei echipe in foame dupa puncte, FC Brasov, locul 15.

Cu alte cuvinte, un meci al disperatelor, o partida pentru evitarea retrogradarii, daca ar fi sa ne uitam iarasi in clasament. Am mai avut noi asemenea dispute cu brasovenii… In urma cu vreo 20 de ani, Universitatea se lupta pentru accederea in fazele superioare ale Cupelor Europene, iar victimele oltenilor se numeau Betis Sevilla (3 octombrie 1984), AS Monaco (2 octombrie 1985), Galatasaray (1 octombrie 1986).

Nu vreau sa fiu cumva acuzat ca am o obsesie cu „Craiova Maxima“, dar tot nu inteleg de ce Tilihoi, Ungureanu, Geolgau – ca sa ma refer la cei pe care ii vad deseori prin Banie – nu au loc in organigrama lui Dinel Staicu. „Nu toti pot fi «hard», asa cum altii sint pe Unirii 86!“, mi-a dat o varianta de raspuns un mucalit.

Ieri, se zvonea iarasi o modificare a organigramei clubului. Nici o surpriza pentru cunoscatorii situatiei familiei Universitatea-Staicu!

P.S.

Ne-a vizitat ieri la redactie un vechi si impatimit suporter al Stiintei, Tavi Borcea, din Corabia, care ne-a rugat sa le transmitem un mesaj jucatorilor olteni: „Spuneti-le celor care imbraca tricoul sfint al Stiintei ca pe vremea lui Oblemenco se juca indeosebi cu sufletul!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS