13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

E baiat serios!

In prima sa zi de munca in Banie, Mircea Rednic a vorbit frumos, a fost destins si a zimbit mai mult decit toti antrenorii care s-au perindat in ultima vreme pe la Universitatea. Nu s-a zgircit la declaratii si nici la promisiuni. A lasat sa se inteleaga ca este prieten cu multi dintre actualii sai elevi, neuitind parca de meciul din tur, atunci cind Rapidul sau (nu venise inca Becali cu Dan Petrescu de minuta…) ne-a administrat fara nici o problema un nefericit (pentru noi) 3-1, uite asa, in ciuda lui Sorin Cirtu, antrenor pindit la colt tocmai de oltenii sai…

Vorbind despre promisiuni, mi-e greu sa cred ca Mircea Rednic isi imagineaza ca va reusi sa cistige titlul cu Universitatea in campionatul urmator. Desi, ca sa fim corecti, Rednic nu a declarat chiar asa ceva, dar oltenii, visatori incurabili, au „tradus“ vorbele „Puriului“ cum le-a convenit lor.

Oricum, probabil ca nimeni nu ii va impune lui Rednic sa ia campionatul in sezonul 2004/2005. Inclusiv fanaticii suporteri craioveni nu ii vor cere imposibilul, dar vor avea pretentia ca Universitatea sa se transforme rapid intr-o echipa de fotbal adevarata, serioasa si condusa de antrenor, nu de jucatori.

Daca nu ma insel, cit timp a lucrat la Rapid, Mircea Rednic a reusit sa se impuna ca sef, chiar daca, uneori, a fost nevoit sa intre in dizgratia unor jucatori rebeli sau iesiti din forma (Robert Nita, Dolha, Soava…). La Universitatea ii va fi cu siguranta mai greu sa dea cu barda, cu toate ca in lot sint mult mai putine vedete decit la Rapidul de anul trecut. Daca va fi sprijinit insa de conducerea clubului, asa cum s-a intimplat in Giulesti pina in momentul venirii lui Ioan Becali, Rednic va face cu siguranta ordine la echipa. Dar, tocmai asta va fi o problema. Pai, ce antrenori s-au simtit sprijiniti de Dinel Staicu de cind acesta a preluat clubul?

P.S. Nu mi-a placut niciodata de Mircea Rednic. A fost fotbalist de clasa, fara discutie, dar, prin anii ’80, (si) pentru ca era copilul preferat al lui Mircea Lucescu, l-a scos din echipa nationala pe Nicolae Negrila. Apoi, la sfirsitul anilor ’90, cind s-a intors in tara, la Rapid, adus tot de Mircea Lucescu, a „executat“ un alt oltean, pe Narcis Mohora.

Acum, insa, nu avem ce face: a venit la Universitatea si toti oltenii trebuie sa-l sprijine neconditionat pe „Puriu“. A demonstrat, ca antrenor, ca stie si ca este cel putin la fel de serios ca si fotbalistul Mircea Rednic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS