15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiAici este Sicilia adevarata, Nicolo!

Aici este Sicilia adevarata, Nicolo!

Ca jucator, Nicolo Napoli a evoluat intr-o perioada la Juventus si, in mod sigur, stie foarte bine ce inseamna concurenta in fotbal. Fundas cu rautate de sicilian, Nicolo s-a impus deseori ca titular la Juventus si, sa recunoastem, nu multi fotbalisti au reusit sau reusesc acest lucru.

Antrenorul Napoli nu are insa cine stie ce experienta. Sau, daca a invatat ceva din culisele acestei meserii dure, a invatat din Italia. Acolo unde exista un lot de tehnicieni care toata viata sint principali, secunzii de la echipe fiind, in general, angajati permanenti ai cluburilor respective, fara cine stie ce pretentii de a avansa in ierarhie.

Semnind cu Universitatea, Nicolo Napoli debuteaza in meseria de principal al unei echipe cu pretentii exact ca un alpinist incepator, dar si dotat, care isi incepe aventura atacind Everestul!

Nu, nu este vorba de valoarea echipei pe care o va conduce Nicolo – Universitatea nu se poate compara din nici un punct de vedere cu marile „team“-uri ale Europei – ci de atmosfera din fotbalul craiovean, mult mai incinsa chiar decit viata din Sicilia. Bunaoara, Napoli crede probabil ca toata lumea, cu precadere antrenorii secunzi, ii va fi devotata trup si suflet, asa cum se intimpla, cu exceptiile de rigoare, in fotbalul italian. Din nefericire pentru noul principal al oltenilor, toti cei care ii vor fi subalterni il vor astepta cu nerabdare sa cada, visind la postul sau.

Acum, intr-o prima faza, a inceput batalia pentru unul dintre posturile de secunzi, refuzat, se aude, de Doru Isac. Comedia era ieri in plina desfasurare si, inainte ca sefii sa se dumireasca daca respectivul post le-a ramas liber sau nu, oltenasii din club sau cei fara contract, mai antrenori sau mai putin antrenori, incepusera sa se autopropuna. Evident, in cazul unui esec al lui Napoli, oricine ar avea un avantaj substantial in batalia pentru fotoliul de principal plecind la lupta din postura de secund…

Probabil ca intr-o luna si ceva Nicolo Napoli va constata ca, in comparatie cu Oltenia, in Sicilia este liniste ca in Elvetia. Practic, doar daca va avea noroc cu carul va reusi sa ramina pina in vara. Si toate neplacerile i se vor trage nu de la presa sau de la suporteri, ci doar de la oamenii de linga el. Asa se intimpla de multa vreme la Universitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS