17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiO diversiune a PSD?

O diversiune a PSD?

Avem, din cite se stie, o Autoritate de protectie a consumatorului. Daca, de exemplu, cineva vinde varza murata drept savarina cu frisca, Autoritatea intervine de indata. Din nefericire, n-avem o asemenea Autoritate si in domeniul intelectual. Daca am avea, Societatea Academica Romana ar fi fost de mult inchisa. Aceasta, deoarece firma condusa de Alina Mungiu, despartita de Pippidi printr-o linioara, e in intelectual ceea ce e in comert pravalia care vinde varza murata drept savarina cu frisca. Surprinde mai intii titlul. Romania are o institutie care se numeste Academia Romana. O institutie de traditie, care s-a intitulat mai intii Societatea Academica Romana. A pune de o firma cu numele Societatea Academica Romana inseamna a imprumuta pe sub masa autoritatea intelectuala a adevaratei Academii. Prestigioasa institutie a facut numeroase demersuri pentru ca autoritatile sa oblige buticul Alinei Mungiu sa-si schimbe numele. Demersuri mai mult decit justificate intr-o tara unde se presupune ca domneste bunul-simt. A pune unei firme numele de Societatea Academica Romana e ca si cum mi-as infiinta o firma de trimis dansatoare din buric in Italia cu numele de Adevaratul Guvern al Romaniei. Sub regimul PSD, bunul-simt nu mai domneste de mult, locul lui luindu-l calculele politicianiste. Asa se explica de ce Societatea Academica Romana si-a putut continua nestingherita activitatea.

Surprinde mai apoi asa-zisa activitate a Societatii Academice Romane. Din cind in cind, respectiva firma, cu sediul intr-o camaruta din Piata Amzei, linga o gaura pe care scrie cu creionul WC privat, pune pe toate faxurile si

e-mail-urile niste fleici publicistice fara sare si fara piper, produse exclusiv ale minutelor duduii Alina, cea care a reusit rara performanta de a falimenta o revista (Expres Magazin) si de a compromite o institutie (Televiziunea Romana). Astfel de texte fara cap si fara coada poate sa produca orice jurnalist incepator, mai ales ca visul oricarui debutant in presa e sa iscaleasca editoriale, datul cu parerea fiind cel mai usor lucru de la Rica Venturiano incoace.

Care e trucul prin care Alina Mungiu scoate la vinzare fasole batuta pe post de caviar? In loc sa prezinte textul drept ceea ce este- o suma de pareri personale, dintre cele care se dau pe sub mina pina si pe soseaua de centura -, firma doamnei ni-l ofera sub eticheta de Raport. Si nu Raportul unei anume persoane, ci Raportul ditamai Societatii Academice Romane. Recent, firma a scos pe piata un nou asemenea Raport. Chiar si la o simpla lectura, se vede imediat smecheria negustoreasca. E vorba de un banal articol gazetaresc, diferind de miile de asemenea ieftinatati din presa noastra multilateral dezvoltata doar prin proportiile de telenovela si prin limbajul pretentios, bombastic. Pompos intitulat Raport, articolul peltea are doua concluzii. Prima: PSD are imaginea unui partid corupt. A doua : alianta PNL- PD ar putea invinge PSD la alegerile viitoare. Sint doua concluzii de o banalitate legendara. Ca PSD are imaginea de partid corupt e un adevar care se vinde la toate tarabele din Tirgul politic autohton. Sansele aliantei PNL- PD constituie tema pariurilor in plan national, cu extindere si la romanii de pretutindeni. Cele doua concluzii nu sint simplul dat cu parerea al unei persoane muritoare. Sint rezultatul cercetarilor intreprinse de nemuritoarea Societate Academica Romana! Prezentare facuta in asa fel incit fraierii sa-si imagineze o armata de cercetatori, distribuiti pe institute, studiind la microscop, privind prin luneta, fortind memoriile unor calculatoare mai ceva decit cele de la NASA, si nu o jurnalista prea coapta transpirind intr-o camaruta din Piata Amzei.

Se intelege ca, pentru a prinde, trucul are nevoie de cineva din afara. Cineva care sa dea banalitatilor spuse pe un ton solemn autoritatea unei cercetari de rezonanta. Pentru a face din brinza la putina sampanie de Bordeaux, e nevoie ca Rapoartele sa fie luate in serios de cineva. Culmea – culmilor e faptul ca opozitia nu se prea da de ceasul mortii sa asculte de Rapoartele Societatii Academice. Partidul care a luat in serios activitatea firmei din Piata Amzei e tocmai partidul de guvernamint. De la aparitia asa zisului Raport academic, PSD a dus o campanie de o rara vigoare impotriva concluziilor, ba chiar si impotriva Alinei Mungiu, linioara de unire Pippidi. Fara aceasta concentrare a unui partid nu numai de guvernamint, ci si cu pretentii de gigant politic, asupra bietei placinte cu varza, Raportul ar fi trecut neobservat. Cum trec, de altfel, toate articolele pe care le publicam noi, ziaristii de bun-simt, sub iscalitura proprie si nu sub pseudonimul pompos Societatea Academica Romana.

La un partid care nu duce lipsa de miscari destepte, o asemenea prostie trezeste banuieli. Nu-i exclus ca intreaga tevatura mesterita de PSD sa fie o diversiune prin care PNL si PD sa ia in serios concluziile Raportului privind viitorul aliantei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS