14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiEsecul bataliei impotriva lui T. Basescu

Esecul bataliei impotriva lui T. Basescu

O campanie de presa greu de priceput a facut din Vasile Dincu, ministrul informatiilor publice, un personaj inzestrat cu disponibilitati extraordinare in manipularea opiniei publice. S-a vorbit despre laboratoarele de dezinformare ale lui Dincu, domnul demnitar, altfel om la locul lui, fiind imaginat stind de dimineata pina seara in fata unor retorte cu otravuri pentru opozitie si presa. In ultimul timp, ministrul a trecut (sau a fost trecut) in plan secund. Nu mai apare aproape deloc la televiziuni, nu mai lanseaza initiative rasunatoare. Drept urmare, adversarii politici PSD nu se ocupa de Domnia sa. Nu stim daca in realitate Vasile Dincu e personajul malefic propus de presa si opozitie opiniei publice. Sigur e insa ca s-au exagerat calitatile Domniei sale de a duce o campanie eficienta impotriva unui adversar al guvernului. Cazul Traian Basescu o demonstreaza. Si, cind spun asta, ma refer la intimplarile din aceste zile, toate sub semnul recunoasterii implicite de catre PSD ca s-a gresit enorm in batalia cu primarul general al Capitalei. Strategia, asa cum se ghiceste ea din desfasurarile de pina acum, a constat in haituirea lui Traian Basescu in asa fel incit liderul sa poata fi infatisat drept un dezastru pentru bucuresteni. Pentru transpunerea acestei strategii in practica, PSD a facut totul. Prin asta intelegind performanta de a bloca activitatea primariei. Consilierii au fost asmutiti sa se impotriveasca sistematic oricarei decizii a lui Traian Basescu. Primarii de sectoare au primit multe din responsabilitatile edilului sef. Octav Cozminca n-a contenit o clipa sa-l atace pe liderul PD, acompaniat de Gabriel Oprea, prefectul militar al Bucurestiului, pe larg mediatizat de presa complice guvernului. Ce-a rezultat? Efectul total contrar celui prevazut. Traian Basescu a crescut vertiginos in sondaje. Si, in plus, toate nenorocirile din Bucuresti, de unele responsabil si primarul, au fost puse pe seama guvernului. Astfel ca in ultimele zile, de la Ion Iliescu, pina la Adrian Nastase, se lucreaza intens la dregerea business-ului. Astfel, liderul PD e victorios pe toate fronturile. A obtinut un capital substantial de simpatie electorala. A reusit sa adinceasca dihonia in PSD.

Un asemenea efect pervers era previzibil. Traian Basescu si-a impus chiar de la inceput o strategie desteapta. S-a infatisat drept cel mai crunt dusman al PSD. In aceste conditii, orice tentativa de a-l sanctiona, chiar si corecta, a trecut in ochii populatiei drept o hartuire pe motive politice. Mai mult, cu fiecare actiune impotriva lui, i s-a adincit imaginea de singur adversar mai acatarii al PSD.

Aceste lucruri puteau fi luate in calcul. Nu era nevoie de cine stie ce inteligenta politica. Faptul ca nimeni nu s-a gindit la ele demonstreaza ca nu numai Vasile Dincu, dar si guvernul stau mult mai prost la capitolul desteptaciune politica decit credem.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS