21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiPotentatii Gorjului se retrag la Runcu

Potentatii Gorjului se retrag la Runcu

• Fiul subprefectului de Gorj si-a cumparat aici un conac de 50.000 de dolari • Mischie si-a tras si el un „cotet“, cu pastravarie

Intr-un judet care nu cu multa vreme in urma a fost inclus in categoria zonelor foarte sarace, cu un somaj de peste 20%, daca se iau in calcul si cei care au iesit de pe listele cu plati, se dovedeste ca lucrul cel mai potrivit este sa fii multimiliardar.

Unul dintre cei mai avuti gorjeni este subprefectul Eugen Vilceanu, care si-a permis sa ii cumpere fiului sau un conac de peste 1,5 miliarde de lei. Subprefectul nu se considera unul dintre cei mai bogati locuitori ai judetului, in ciuda faptului ca cifra anuala de afaceri pe care o inregistreaza cele doua firme ale sale este, dupa cum recunoaste, de 24,7 miliarde de lei.

Subprefectul Vilceanu a fost acuzat in dese rinduri ca ar fi facut afaceri necurate cu CNLO. In timp ce veniturile gorjeanului de rind sint din ce in ce mai mici, sefii judetului continua sa acumuleze averi.

Subprefectul de Gorj l-a ajutat cu bani, pe fiul sau, Dan Vilceanu, care si-a achizitionat in urma cu citeva luni un conac in comuna Runcu, platind 50.000 de dolari. Dan Vilceanu a devenit, de fapt, proprietarul fostului sediu al Ocolului Silvic Runcu.

In urma unui proces, cladirea respectiva a fost retrocedata mostenitorilor fostului proprietar, care nu au mai dorit sa pastreze imobilul.

„I-am mai dat si eu bani, dar nu pe toti o data. Nu s-a asociat cu nimeni sa il cumpere. Este casa lui si era normal sa fie singur. Din cite am vazut, acolo sint cinci camere si cred ca se va apuca sa le aranjeze pentru a putea fi locuite, mai ales ca este vorba de fostul Ocol Silvic Runcu. Totul a costat cam 50.000 de dolari“, a spus Eugen Vilceanu.

O data cu imobilul, Dan Vilceanu a intrat si in posesia terenului aferent, care este de citeva zeci de hectare. Localitatea Runcu are lipici la sefii judetului, tot in acest loc familia Mischie avind un conac, la care a fost anexata o pastravarie.

Afaceri de familie

Banii familiei subprefectului Vilceanu provin in principal din activitatea celor doua firme ale sale: SC TREFO si SC REMONT Farcasesti, ambele avind ca domeniu de activitate mineritul.

Firma TREFO este pe numele Elisabetei Vilceanu, sotia subprefectului. De asemenea, societatea TREFO este actionar la SC REMONT Farcasesti, firma in cadrul careia activeaza Dan Vilceanu, ca membru in Consiliul de Administratie. Firmele la care actionari sint rudele subprefectului au peste 150 de angajati, cifra de afaceri pe care acestea o inregistreaza anual fiind de 24,7 miliarde de lei. Cu toate ca in scripte sint trecute rudele, Dan Vilceanu avind 24 de ani, coordonatorul afacerilor este subprefectul Vilceanu, dupa cum acesta a si recunoscut.

„Eu le-am spus la toti sa aiba cit mai multe firme“

Inca din anul 2000, cind a fost instalat in functia de subprefect, Eugen Vilceanu a solicitat ca salariul sau sa fie trimis la Caminul pentru copii cu handicap multiplu de la Bilteni.

In prezent, subprefectul plateste si taxa de studii a unei fete de la Casa de Copii din Tirgu Jiu, care din toamna a devenit studenta a Universitatii din Sibiu.

„Eu le-am spus la toti sa aiba cit mai multe firme. Sint mic copil fata de altii de la noi din judet. Ar putea sa mai faca si ei astfel de gesturi mici. I-am dat unei persoane care avea probleme cu vederea 7.000.000 de lei, pentru a-si face operatie“, a adaugat Eugen Vilceanu. Este explicabil cum, la o cifra de afaceri de 24,7 miliarde de lei, subprefectul isi rupe de la gura citeva zeci de milioane pentru orfani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS