8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDN 7, blocat de şoferii de tiruri

DN 7, blocat de şoferii de tiruri

VÂLCEA. Şoferii de tiruri au blocat circulaţia marţi noapte, pe DN 7, aproape două ore, pe raza localităţii Budeşti, judeţul Vâlcea. Conducătorii auto au recurs la acest gest fiind nemulţumiţi de faptul că trebuie să folosească ruta ocolitoare Drăgăşani – Găneasa – Slatina – Piteşti, deoarece în localitatea Morăreşti din judeţul Argeş se lucrează la consolidarea DN 7, iar autovehiculele care au o greutate de peste 7,5 tone nu vor mai circula în zonă până la finalizarea lucrării.        
„A fost blocat DN7 pe raza localităţii Budeşti, între orele 3.50 şi 5.10, de conducătorii de tiruri. Şoferii au fost nemulţumiţi că trebuie să folosească ruta ocolitoare din cauza lucrărilor din comuna Morăreşti. Angajaţii Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Vâlcea le-au explicat şoferilor care este situaţia, iar aceştia au înţeles şi au fost convinşi să folosească ruta Drăgăşani – Găneasa – Slatina – Piteşti“, a declarat Camelia Diaconu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Vâlcea.
În prezent, autovehiculele care au o greutate de peste 7,5 tone nu pot circula pe DN 7, între orele 11.00 şi 20.00, pentru că traficul a fost restricţionat din cauza caniculei, pentru ca terasamentul drumului să nu se deformeze din cauza temperaturilor ridicate. De asemenea, conform HG nr. 1.777/2004, autovehiculele grele, de peste 7,5 tone, nu vor mai circula pe DN 7 – E 81, sâmbăta şi duminica, între orele 6.00 – 22.00. Excepţie de la aceste restricţii vor face autovehiculele care transportă mărfuri perisabile. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS