8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSediul Minvest Deva, ocupat de activiști de mediu

Sediul Minvest Deva, ocupat de activiști de mediu

Sediul Minvest din Deva este ocupat de activişti. Potrivit evz.ro, nouă persoane se află pe acoperişul clădirii. Protestatarii denunță proiectele de minerit cu cianuri de la Certej, Deva-Muncel, Baita Craciunești, Brad, Rovina si Roșia Montana.

”Denunţăm faptele ce alimentează suspiciuni de corupție, conflictul de interese și gravele abuzuri ale actualului director Deva Gold, Nicolae Stanca. Acesta a semnat în numele statului român actele de asociere între Minvest Deva şi Gabriel Resources în 1997, fiind angajat ulterior de controversatul om de afaceri Frank Timiș.

Condamnăm intenţia Guvernului Ponta de a înainta parlamentului o nouă lege a minelor, condamnăm atitudinea iresponsabilă şi nedemnă a Ministrului Mediului, Rovana Plumb, căruia îi cerem demisia. Îl avertizăm pe primul-ministru Victor Ponta că o nouă încercare de a trece prin Parlament o lege a minelor cu prevederi aberante ce servesc exclusiv intereselor industriei miniere nu va rămâne fără consecințe.”, scriu activiștii într-un comunicat pe Facebook.

”Am protestat și în stradă din septembrie până acum, dar am ales să protestăm și în acest fel pentru că în Hunedoara informarea nu a fost atât de bine făcută. Nu e nimic autorizat, dar ne aflăm pe o clădire instituție publică plătită din banii contribuabililor, mai mult decât atât prin Constituție suntem obligați să apărăm interesele României, și noi asta considerăm că facem”, a declarat la B1 TV, Mihnea Blidariu, unul dintre protestatari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS