16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum să faci cei mai buni cartofi la cuptor după reţeta lui Jamie Oliver

Cum să faci cei mai buni cartofi la cuptor după reţeta lui Jamie Oliver

Astăzi vă prezentăm două variante de rețete ale lui Jamie Oliver pentru cartofi copți perfect, crocanți sau moi, dar întotdeauna delicioși.

Ingrediente: 1,5 kg cartofi albi mari, 2 cești ulei de măsline, 1 ceașcă oțet de vin roșu sau oţet balsamic.

Amestec aromat Jamie 1: 1 ceașcă ulei de măsline, 1 căpățână usturoi, 1 legătură rozmarin curățat
Amestec aromat Jamie 2: 3 bucăți unt, 1 căpățână usturoi, 1 legătură salvie curățată, 1 mandarină, clementină.

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 190 de grade, mediu spre iute. Taie cartofii în sferturi, sau felii groase, de 7-8 cm diametru. Spală bine feliile, ca să scapi de amidonul în exces. Pune-i într-o oală și acoperă-i cu apă rece și un praf, două de sare. Dă la fiert circa 6-7 minute, apoi strecoară-i într-o sită.
Toarnă cartofii într-o tavă și adaugă uleiul sau grăsimea aleasă ( ulei pentru aromă italiană, unt pentru gust intens, sau grăsime de gașcă pentru crusta delicioasă ).
Condimentează bine cartofii unși și scutură-i dacă vrei o crusta mai groasă. Dă la cuptor cartofii timp de circa 30 de minute.
Folosește trucul lui Jamie și presează puțin cartofii cu o presă de piure, cât să între cât mai în contact cu tavă și grăsimea încinsă. Separat, prepară amestecul de mirodenii, din ulei de măsline, ierburi aromate, usturoi, un strop de oțet balsamic din vin roșu. Dacă prepari varianta cu unt, pune în tavă câteva bucăți de coajă de clementine sau portocală. Coaja nu se poate mânca, dar aromă pe care o va da este incredibilă. Adaugă amestecul aromatic peste cartofii pe trei sferturi copți și dă la cuptor pentru încă 40-45 minute.

Sursa: jurnalderetete.md

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS