16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta zilei: Tartă cu ciuperci şi caşcaval

Reţeta zilei: Tartă cu ciuperci şi caşcaval

Tarta cu ciuperci şi caşcaval se prepară usor, este săţioasă şi foarte gustoasă.

Ingrediente:

Pentru aluat: 200 gr. făină, 200 g smântână, ½ pachet de unt, un praf de sare

Pentru umplutură: 300 g ciuperci, ½ ceapă, 2 ouă, 50 g cașcaval, 200 g smântână, ulei pentru prăjit

Mod de preparare: Într-un bol se amestecă ½ pachet de unt ( untul folosit la prepararea aluatului trebuie neapărat să fie rece) cu 200 g de smântână și un praf de sare, apoi se adaugă 200 g de făină, aluatul se frământă cu mâna. Aluatul obținut trebuie să fie tare și nelipicios, dar dacă cumva aluatul nu pare să fie așa, i se mai adaugă puțînă făînă. Se împachetează într-o folie de plastic și se da la frigider pentru aproximativ 30 de minute. Aluatul rece se întinde într-o foaie subțire cu care se îmbracă tavă și se apasă ușor cu degetele pe margini (pentru a lua formă tăvii). Excesul de aluat se taie. Aluatul se înțeapă cu furculița din loc în loc (pentru a nu se umflă prea mult în timpul coacerii).
Se dă la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute. Între timp, într-o tigaie cu ulei încins se călește ceapă, se adaugă ciupercile și se prăjesc până se evaporă toată apă pe care o lasă ciupercile. Se scoate tavă cu coajă din cuptor și se umple cu amestecul de ciuperci, deasupra se toarnă smântână bătută cu ou.
Tarta cu ciuperci se reintroduce în cuptor și se lasă la copt încă 20-30 de minute. Cu 5 minute înainte de a scoate tarta din cuptor, se presară cașcaval răzuit.

SURSA: jurnalderetete.md

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS