16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSupă cremă de ciuperci, ideală pentru o masă ușoară

Supă cremă de ciuperci, ideală pentru o masă ușoară

După atâtea zile în care am consumat o mulțime de alimente grele pentru organism, merită să încercăm o supă ușoră și foarte gustoasă. Este vorba despre supa cremă de ciuperci, care este foarte hrănitoare.

Ingrediente: 500 grame ciuperci, 2 cartofi potriviți, 2 morcovi mici, o ceapă,1 bucățică țelină, 2-3 linguri ulei de masline, 100 grame smântână, două linguri legume deshidratate, cimbru, sare, piper și crutoane

Mod de preparare: Ceapa se călește 2-3 minute în ulei de măsline, se adaugă apoi legumele curățate și tăiate cubulețe. Se compleaza cu apă până când le acoperim și lăsăm să fiarbă. După 10 minute adăugăm ciupercile tăiate feliuțe. Când legumele sunt fierte, luăm vasul de pe foc, lăsăm să se răcorească și mixăm supă cu ajutorul unui robot de bucătărie/mixer vertical.

Dăm din nou supa crema pe foc, mai lăsăm să fiarbă câteva minute. Condimentăm cu sare, piper, cimbru și adăugăm acum și smântână .

Luăm vasul de pe foc și supa crema de ciuperci este gata. Decorăm supă cu legume deshidratate și ardei iute și servim cu crutoane. De asemenea, putem rade puțin parmezan.

Sursa: petitchef.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS