17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCostiţe de porc la cuptor, ideale pentru masa de Crăciun

Costiţe de porc la cuptor, ideale pentru masa de Crăciun

De Crăciun, foarte mulţi români consumă carne de porc, iar astăzi vă prezentăm o reţetă cu ajutorul căreia vă veţi impresiona cu certitudine familia şi invitaţii.

Ingrediente: costite de porc sare, piper negru, sos dulce-iute (de casă sau thai chili sauce cumpărat).

Mod de preparare: Dimensiunea costiţelor nu contează în această rețeta, pregătiți ce cantitate doriți, pașii sunt aceiași. Se așează costiţele cu partea osoasă în sus. Dacă nu a fost curățată deja, veți vedea o pieliță albă care acoperă oasele. Introduceți vârful unui cuțit sub ea și trageți până vedeți că începe să se desprindă. Prindeți-o apoi cu mâna și trageți-o de pe oase. Va veni cu totul jos, destul de ușor. Dacă e cazul, curățați coastele de grăsimea în exces de deasupra. Presărați coastele cu sare și piper negru pe ambele părți.
Așezați coastele într-o tavă cu pereți (vor lasă grăsime în timpul coptului) care să le cuprindă. Așezați costițele în tavă cu partea osoasă în jos. Acoperiți tava cu capac (sau folie de aluminiu) și dați la cuptor, la 140 grade, până sunt făcute (testați cu o furculița și când simțiți că întră ușor în carne și dacă trageți se desprinde de pe os, sunt gata. Este posibil să dureze în jur de 3 ore.
Scoateți carnea din cuptor și scurgeți grăsimea din tavă sau mutați carnea în altă tavă. Glazuraţi costițele deasupra cu sos dulce-iute. Dacă nu le veți servi imediat le puteți lasă să stea așa glazurate până la servire, dar nu mai mult de 2 ore.
Porniți cuptorul pe grill (la 220C) și introduceți tavă la mijlocul cuptorului. Lăsăți să se rumeneasca costițele și sosul să se caramelizeze (nu durează mult, maxim 5 minute, stați tot timpul cu ochii pe ele).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS