11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinIsraelul vrea să fie a patra țară din lume care ajunge pe Lună

Israelul vrea să fie a patra țară din lume care ajunge pe Lună

Israelul va trimite, într-o primă fază, un vehicul spațial fără pilot. Această primă misiune spațială spre Lună din istoria țării este programată pentru luna februarie.
Are dimensiunea unei mașini de spălat dar ambiții să ajungă pe Luna. Este primul vehicul spatial israelian, creat de o organizație non-profit SpaceIL și partenerul său de proiect, compania de stat Israel Aerospace Industries, potrivit phys.org.

A costat 95 de milioane de dolari și a fost botezat Beresheet, carer în ebraica înseamnă Geneza. Și deși este fără pilot, vehiculul nu va decola gol.

Capsula conține informații despre istoria și cultura Israelului, desene făcute de copii, înregistrări cu cântece tradiționale și mii de documente. Vehiculul va fi trimis în Florida de unde în februarie va pleca spre Luna la bordul unei rachete SpaceX.

Aceasta prima misiune spre Luna din istoria țării este văzută deja ca un succes. Călătoria spațială va dura câteva luni.

Dacă va ateriza cu succes Israelul va deveni a patra țară din lume care trimite un vehicul spațial pe Luna după SUA, Uniunea Sovietica și China.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS