21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO norvegiancă are casa decorată cu mai mult de 2.000 de păpuși Moş Crăciun

O norvegiancă are casa decorată cu mai mult de 2.000 de păpuși Moş Crăciun

O doamnă din vestul Norvegiei, care colecţionat timp de 30 de ani spiriduşi (păpuși de tip „nisse”), și-a decorat casa cu mai mult de 2.000 dintre ele în sezonul de Crăciun, a publicat luni ziarul Aftenposten, potrivit www.china.org.cn.
„Mi-a plăcut întotdeauna să decorez casa de Crăciun, iar spiriduşii sunt preferaţii mei. Mă fac să mă simt bine”, a declarat Laila Simonsen, estimând că pe parcursul a 30 de ani a adunat circa 2.080 de astfel de figurine.
„Nisse” este o creatură mitologică din folclorul nordic, asociată de obicei cu solstiţiul de iarnă şi cu perioada Crăciunului.
Figurinele colecţionate de Simonsen sunt păstrate în saci numerotaţi şi amplasate în aceeaşi parte a apartamentului în fiecare an, relatează publicaţia citată.
Colecţionara are nevoie de circa două – trei săptămâni pentru a aşeza toate figurinele la locul lor, astfel că începe din timp, din luna septembrie.

Potrivit folclorului norvegian, spiriduşii cunoscuţi sub numele de „nisse” sunt creaturi subterane, care ajută la muncile agricole, dar cu un temperament volatil, fiind răzbunători dacă se simt neglijaţi de agricultori, explică Ane Ohrvik, profesoară asociată la Universitatea din Oslo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS