6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinREŢETA ZILEI: Cornuleţe cu gem şi nucă

REŢETA ZILEI: Cornuleţe cu gem şi nucă

Ingrediente: 250 g untură (sau unt), 25 g drojdie proaspătă, 250 ml lapte, 100 g zahăr, 600 g făină, 1 vârf de cuţit nucşoară, 1/2 fiolă esenţă de vanilie
Pentru umplutură: 350 g gem de prune, 150 g nucă măcinată, 1 linguriţă esenţă de rom, zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Prepari o maia din drojdia sfărâmată, o linguriţă zahăr, laptele călduţ şi două linguri de făină. Laşi să crească până îşi dublează volumul. Pui într-un vas făina cernută, faci o gaură în mijloc şi adaugi zahărul, esenţa de vanilie şi nucşoara măcinată. Adaugi untura (sau untul) înmuiată, maiaua şi frămânţi până când aluatul se desprinde de pe marginile vasului. Dacă mai este nevoie, mai adaugi făină. Îl laşi la dospit 30 de minute.
Între timp, amesteci gemul cu nuca zdrobită mărunt şi esenţa de rom. Întinzi o foaie subţire din care tai pătrăţele (cât vrei să fie de mari cornuleţele). Pui la colţul fiecărui pătrat puţină compoziţie de gem cu nucă şi rulezi. Aşezi cornuleţele în tavă şi le introduci în cuptorul preîncălzit până devin aurii pe fund. Cât sunt calde, le tăvăleşti prin zahăr pudră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS