6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinHoria Brenciu, 25 de ani de carieră

Horia Brenciu, 25 de ani de carieră

 

Trei săli arhipline, un public efervescent care a cântat, dansat și aplaudat alături de artist într-un decor de vis, de asta a avut parte Horia Brenciu în acest week-end la Sala Palatului, când au avut loc cele trei spectacole aniversare. 12.000 de spectatori  au fost alături de artist la marcarea celor trei momente definitorii din cariera sa:  25 de ani de când a debutat pe scena publică, 15 ani de când cântă alături de HB Orchestra și 10 ani de la primul său album.

Pentru prima dată, playlistul concertelor a cuprins doar piesele proprii ale artistului. Fiecare an al carierei sale muzicale a fost punctat atât de melodiile anilor respectivi, cât și de imagini ale acelor vremuri, derulate pe uriașele ecrane led.

Melodiile care au marcat anii petrecuți pe scenă au fost întrerupte de mărturisiri emoționante, legate de momentele definitorii din cariera sa, artistul vorbind deschis și despre cele dificile, când avea impresia că totul în jurul său se năruie, dar și de decizia de a se dedica muzicii. Dacă ar fi să poată alege din nou, Horia Brenciu ar face la fel, iar dovada că alegerea sa a fost una bună a reprezentat-o însuși publicul prezent în fața sa.

Pe lângă Jeremy Ragsdale, concurentul cu care Horia Brenciu a câștigat X Factor în 2017, artistul a mai avut un invitat de seamă: Mirela Vaida, colega sa de scenă de la „MAMMA MIA!”. Cei doi au oferit publicului duete încărcate de sensibilitate și emoție.

„Faptul că am fost unul dintre cei doi invitați ai lui Horia Brenciu într-un concert aniversar, 25 ani de la debutul în showbiz, a fost mai mult decât onorant”, spune Mirela Vaida.  „M-am bucurat enorm să pot împărți cu el satisfacția de a avea în fața ochilor 12.000 de spectatori care au cântat și au aplaudat la unison în fiecare seară de concert! Au fost o experiență și o emoție incredibile și cred că avem nevoie de astfel de spectacole și de entertaineri precum Horia, care să nu obosească niciodată, care să cânte și să danseze timp de două ore, non-stop, care să fie și sensibili, și calzi, și dinamici, care să țină publicul cu sufletul la gură și să-l facă să vibreze la fiecare piesă! Iți mulțumesc, Horia, că am atâtea de învățat de la tine! Mult succes în următorii 25 și încă 25!”, îi urează artista.

N-au lipsit nici momentele pline de umor la care a contribuit chiar publicul. Doamna Eugenia, invitată de Horia Brenciu la un pahar de vin direct pe scenă în prima seară de concert a devenit deja un personaj popular. Aceasta nu numai că a cântat și a dansat în brațele artistului, dar a găsit și posibilitatea de a-i spune artistului că-l iubește încă din tinerețe.

Horia Brenciu recunoaște că este fericit că a putut marca cei 25 de ani de carieră în mijlocul publicului, împreună cu oameni care i-au fost alături încă de la început și cărora le mulțumește.

„Vouă, tuturor celor 12.000 de spectatori, din cele 3 zile, vă mulțumesc frumos! Vă mulșumesc pentru că ați cumpărat bilet! Vă sunt recunoscător pentru fiecare zâmbet sau cântec pe care l-ați murmurat din salaă A fost un concert la 25 ani de la prima mea aparitțe televizată. În acest sfert de veac s-au întâmplat foarte multe. Chiar dacă am avut tolba plină cu amintiri, n-am vrut să vă plictisesc cu ele. Am lăsat mai mult muzica mea să vorbească.Toate repetițiile și pregătirile făcute, de-a lungul a peste 5 luni de zile și-au aflat deznodământul pe scena Sălii Palatului. Și chiar dacă acestea au fost însoțite de ovațiile și aplauzele voastre, sunt sigur că puteam fi mai buni, iar spectacolul nostru ar fi putut fi și mai aproape de inimile voastre. Nimeni nu e perfect, dar pentru asta exista urmatorul spectacol! Până atunci, însă, vă îmbrățișez, dorindu-vă din inimă să aveti cel mai frumos Craciun din ultimii… 25 ani!”, urează Horia.

În concertul devenit deja tradiție (are loc pentru al optulea an consecutiv) s-au implicat peste 70 de oameni, care au muncit mai bine de cinci luni ca totul să iasă perfect. Iar ca o surpriză pentru publicul său, Horia Brenciu a mărturisit că anul viitor va scoate un nou album. Primii 1000 de oameni care vor cumpăra bilete pentru concertele de Crăciun din 2019 îl vor primi în dar.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS