21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTop 10 cele mai frumoase destinații de Crăciun din România

Top 10 cele mai frumoase destinații de Crăciun din România

Vrei să petreci Crăciunul împreună cu familia în România? Atunci avem câteva idei care nu te vor dezamăgi. Îţi propunem un top al celor mai frumoase 10 destinații de Crăciun din România. Locații cunoscute sau mai puțin cunoscute, dar care merită vizitate în această perioadă a anului.

1. Valea cu Pești

 

Valea cu Pești este un complex turistic aflat în Arefu, județul Argeș, la 7 km de Barajul Vidraru, pe drumul Transfăgărășan- DN7C. Este o locație potrivită să petreci Crăciunul atât cu familia, cât și cu gașcă de prieteni. Pe lângă mâncarea tradițională servită ireproșabil, oaspeții au parte de surprize și momente artistice autohtone. De asemenea, în cadrul complexului, ai acces la o gama largă de activități: bowling, biliard, tenis de masă, zona SPA cu piscină, jacuzzi, saună și masaj.
De la Valea cu Pești ajungi ușor la Curtea de Argeș, asta în cazul în care vrei să admiri Mănăstirea meșterului Manole sau poți escalada Munții Făgăraș de care o să te îndrăgostești pe loc.

2. Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac


Hotelul a fost construit în iarnă anului 2005-2006, primul de acest gen din Europa de sud-est. Destinație inedită pentru Crăciun, este o experiență ce merită trăită măcar o dată în viață. Hotelul în sine, Biserica de gheață și Winter Parkul unde poți să faci schi și snowboard fac din Hotelul de Gheață o destinație atractivă pentru Crăciun.

Hotelul este construit din blocuri de gheață decupate în fiecare an din Lacul Bâlea și lipite cu zăpadă de pe versant, iar interiorul este luminat cu instalații cu leduri ecologice poziționate strategic pentru a crea o imagine de neuitat. În camere, paturile de gheață sunt acoperite cu blănuri și saci de dormit, astfel încât frigul să fie ținut la distanță, iar în restaurantul hotelului vei servi mâncarea pe platouri de gheață și băutură din pahare de gheață sculptată. Foarte interesant la Hotelul de Gheață este că în fiecare an devine altul, pentru că în fiecare sezon constructorii vin cu o tema nouă. De exemplu, în sezonul 2014-2015, tema aleasă a fost Zodiacul, introdusă în decorul tuturor camerelor, al restaurantului și al barului.

3. Borșa


Să mergi în Maramureș este o idee bună în orice perioada a anului, însă dacă ajungi la Borșa de Crăciun vei fi uluit de frumusețea locului și de tradițiile păstrate încă din bătrâni. La Borșa găsești și părții de schi foarte bune: Runc-Stiol, Telescaun și Pătrat. Orașul este situat la o altitudine de 700 m, înconjurat de munții Rodnei, Maramureșului și Tibau.
Ofertele de cazare sunt numeroase, atât la hoteluri și pensiuni, cât și la localnicii care-și întâmpină oaspeții cu preparate tradiționale gătite dumnezeiește, dar și cu obiceiuri păstrate din generație în generație cu sfințenie.
Turismul în zona este ofertant: Cascadă Cailor, Carieră de Piatră, Lacul Iezer, cabană meteorologică și mocănița.

4. Băile Balvanyos

Lacul Sfânta Ana

Balvanyos se află în județul Covasna, la nord-vest de Târgul Secuiesc și este o stațiune renumită pentru izvoarele sale minerale, dar și pentru peisajele superbe. „Cetățile Păgânilor”, în traducere din limba maghiară, sunt situate la adăpostul munților Bodoc și dispun de instalații moderne pentru tratamentul afecțiunilor cardiovasculare, bazin în aer liber cu apă minerală carbogazoasă, instalații pentru mofete și de electroterapie. Stațiunea dispune de numeroase locuri de cazare în vile, pensiuni și hoteluri, dar și de numeroase atracții turistice în împrejurimi. Ruinele cetății Balvanyos, Grotă cu Alaun, Cimitirul Păsărilor și Peștera Ucigașă merită cu siguranță vizitate atunci când ajungi în zona. De asemenea, la 10 kilometri de Balvanyos este lacul Sfânta Ana unde trebuie să încerci saniuşul pe drumul ce duce până la lac. Distracția este garantată la Sfânta Ana, iar bucățele de la Balvanyos sunt de neuitat, făcând din stațiune o destinație de luat în considerare pentru Crăciun.

5. Sâmbătă de Sus


Sâmbătă de Sus este un sat de poveste, din Țară Făgărașului, aflat chiar la poalele Munților Făgăraș. Prima atestare documentară a satului a avut loc în 1437 și a fost una dintre moșiile familiei Brâncoveanu.
Dacă ajungi în Sâmbătă de Sus în preajma sărbătorilor de Crăciun, vei avea impresia că timpul a stat în loc. Tradițiile și obiceiurile din strămoși încă se păstrează cu sfințenie. Veți fi martori la ceață de feciori, care în seară de Crăciun umblă cu colindul în tot satul. În prima zi de Crăciun, ceață merge la slujba de la biserica unde colindă, apoi tot alaiul împreună cu sătenii merg la balul de la Căminul Cultural. Acesta este cel mai bine păstrat obicei din Țară Făgărașului și a fost inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO, din decembrie 2013. Dacă obiceiul nu te-a convins să mergi de Crăciun la Sâmbătă de Sus, poate castelul Brâncoveanu sau mănăstirea Sâmbătă de Sus te vor face să te mai gândești. Iar dacă tot ajungi în zona poți să vezi și herghelia de Lipizzani de la Sâmbătă de Jos.

6. Valea Drăganului


Valea Drăganului este situată la poalele munților Vlădeasa și Meses, lângă depresiunea Huedin, la 65 de kilometri distanță de Cluj. Drumul către Valea Drăganului este accesibil, iar cu cât înaintezi către Apuseni cu atât peisajele de-o frumusețe extraordinară îți vor tăia respirația. Dacă îți dorești un Crăciun liniștit alături de familie, Valea Drăganului este un locul potrivit. Locația dispune de numeroase pensiuni unde îți poți încarcă bateriile înainte de petrecerea de Revelion. De asemenea, merită să vezi moară de apă de la Bologa care încă funcționează, iar ruinele cetății Bologa sunt încă de neclintit. În apropiere se află localitatea Ciucea care găzduiește Castelul Goga, locul unde binecunoscutul poet și-a petrecut ultimii ani din viață.

7. Micloșoara


Satul Micloșoara din județul Covasna adăpostește pensiunea Contelui Kalnoky, cu căsuțe vechi țărănești, ce au fost restaurate și mobilate în stilul tradițional secuiesc. La aproximativ 5 minute de mers pe jos de la pensiune, se află și castelul Contelui, care și-a păstrat autenticitatea prin mobilier, tablouri și gravurile pereților. Familia Kalnoky este una dintre familiile istorice ale Transilvaniei, originile ei datând încă din Evul Mediu. Se crede că prin secolul al 13-lea, unul din membrii familiei ar fi salvat viață regelui Ungariei în timpul unei partide de vânătoare, omorând cu o săgeata ursul care se napustise asupra suveranului. În semn de recunoștință, monarhul i-a oferit moșia de la Micloșoara și l-a înnobilat, iar blazonul familiei poartă și acum emblemă ursului străpuns de săgeata. Dacă v-am convins să va petreceți Crăciunul la Micloșoara, trebuie să știți că aveți toate șansele să-l întâlniți pe Prințul Charles, în drumul lui spre proprietatea să din Valea Zaganului, ce se află destul de aproape de domeniul Contelui Kalnoky.

8. Conacul Archia


Situat la 5 kilometri distanță de orașul Deva, Conacul Archia este singură pensiune boutique din județul Hunedoara. Locația este foarte interesantă, camerele fiind amenajate în stilul anilor ’20 și au tematici diferite cum ar fi camera Levănțică, camera Cuib de Păsărele, camera Frunze, camera Floarea Soarelui. Restul tematicilor îl puteți descoperi voi în cazul în care v-am trezit curiozitatea. În perioada Crăciunului, pe lângă cină de Ajun și pregătirile speciale, pensiunea are musafiri de la un centru de plasament. Copiii au parte de cadouri, iar fiecare familie are în custodie un copil, pe parcursul cinei.

9. Valea Verde


Valea Verde se află în satul Cund din județul Mureș și este un loc de poveste unde poți petrece sărbătorile de iarnă și te poți relaxa alături de prieteni sau de cei dragi. Restaurantul cu specific tradițional (preparate din ingrediente organice produse în regiune și în grădina pensiunii) și camerele amenajate în stil rustic or să va cucerească din primul moment, cu siguranță. Pensiunea se află foarte aproape de Cetatea Sighișoarei ce merită văzută, dacă nu ați bifat deja această destinație.

10. Domeniul Dracula Danes


Domeniul Dracula Danes se află la câțiva kilometri de cetatea Sighișoarei, în apropierea localității Danes. Pe lângă peisajul transilvănean deosebit, te poți bucură de mâncarea tradițională, dar și internațională. Un plus pentru acest domeniu îl adaugă faptul că poți face echitație la Centrul Ecvestru. De asemenea, domeniul este grozav și pentru copii pentru că există o mini grădina zoologică unde pot vedea găini, porumbei, struți, păuni și ponei. Grajdurile sunt cochete, iar activitatea de îngrijire a cailor poate fi un aspect interesant de văzut.

Sursa: qbebe.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS