21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta zilei: Prăjitura Intercontinental

Reţeta zilei: Prăjitura Intercontinental

Prăjitura Intercontinental este o bunătate pe care nu trebuie ratați să o pregătiţi pentru familie şi pentru prieteni. Iată aici reţeta:

Ingrediente pentru foi: 12 albuşuri, 12 linguri nuci măcinate, 12 linguri zahăr, 6 linguri făina

Ingrediente pentru cremă: 12 gălbenuşuri, 14 linguri de zahăr, două plicuri zahăr vanilinat, 8 linguri lapte, 300 grame unt, 50 gr. nucă de cocos, 50 gr. stafide, 50 gr. ciocolată
Ingrediente glazură: 50 gr. ciocolată albă, 50 gr. ciocolată neagră

Mod de preparare foi: Mixăm spumă albușurile cu un praf de sare, adăugăm zahărul, iar la sfârșit nucile măcinate amestecate cu făînă. Această compoziție se împarte în 3 părți și se coc 3 foi într-o tavă (25 x 38cm) tapetata cu hârtie de copt. Timpul de coacere al foilor este de aproximativ 15 minute.

Cum se prepară crema?

Mixăm spumă gălbenușurile cu zahărul și zahărul vanilat, adăugăm apoi laptele (pe aburi), până se topește zahărul iar compozitita se îngroașă. Lăsăm să se răcească. Untul moale de la temperatura camerei îl mixăm spumă, iar peste el adăugăm câte o lingură din crema de ouă fiartă pe aburi, până la omogenizare completă. Crema obținută o împărțim în 3 părți. În prima treime punem 50 g nuca de cocoș și o întindem peste foaie. În a două treime adăugăm stafidele (ținute în rom, timp de 1 ora). În ultima treime adăugăm ciocolată rasă.

Glazură: Peste prăjitură, radem ciocolată albă și ciocolată neagră și o dăm la rece pentru câteva ore sau de seară până dimineață.

Poftă bună!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS